| 2019. május. 31. | 2 perc olvasás

Kellemes idő és kitűnő borok várták a XXVIII. Soproni Borünnep vendégeit

Kellemes idő várta a 28. Soproni Borünnep első napjára kilátogatókat. A Várkerületi helyszínre rengetegen gyűltek össze már pénteken is. A háromnapos rendezvény vasárnap estig nyújt szórakozást a remek helyi borok társaságában.

Sopron polgármestere nyitotta meg pénteken este a 28. Soproni Borünnepet. Dr. Fodor Tamás azt mondta, a helyi borászok áldozatos és kiváló munkája nem csak a borok készítésében mutatkozik meg. A szakemberek nagyon sokat tesznek azért, hogy vigyék a város jóhírét és a borvidék elismertségét növeljék.  


fotó: Griechisch Tamás

Sopron polgármestere a megnyitón adhatta át Iváncsics Zoltánnak a város legjobb kékfrankosának járó elismerést. A zsűri még tavasszal döntött úgy, hogy az Iváncsics pincészet 2017-es Kékfrankosát tartja a legjobbnak, így egy éven keresztül a győztes borral kínálják és ajándékozzák a városi protokoll rendezvények vendégeit.


fotó: Griechisch Tamás

Dr. Fodor Tamás az Európai Borlovagrend Soproni Legációjának tagjaival együtt kereste fel a jelenlévő borászokat.


fotó: Griechisch Tamás

Szombaton 14 óra 30 perckor a Testvériség Néptáncegyüttes ütemeire elevenedik meg a színpad, őket kettő fúvószenekar követ: elsőként a pöttschingi, aztán a mittendorfi. 17 óra 30 perctől a Local Vintage Company adja a hangulatot, egészen 19 óráig – ekkor lép fel a BluesHangers. A szombati napot a Hanság Big Band produkciója zárja majd.

A rendezvény utolsó napján az Agyagosszergényi Kiss István Néptáncegyüttes foglalja el először a világot jelentő deszkákat. Ezután Sárvár Város Fúvószenekara szolgáltatja majd a borhoz édes társaságként dukáló muzsikát. 16 óra 30 perctől a Fahnenschwinger Blaskapelle veszi át ezt a hálás feladatot. 18 órakor a Varga Jazz előadása kezdődik, míg a három napos programsorozatot a Nági és a Kusztik nevű népszerű zenekar koncertje zárja majd.

A nyitónapon készült képes beszámolónkat itt találja:

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek