| 2018. december. 31. | 1 perc olvasás

XXXIII. Szilveszteri Koncert – Az ABBA dalai is felcsendültek a hagyományos óévbúcsúztatón

Teltházas koncertet adott Sopron Város Fúvószenekara a hagyományos szilveszter délutáni rendezvényén. Az óévbúcsúztató idei újítása egy ABBA Show volt, ahol felcsendültek a világhírű svéd együttes fülbemászó dalai is.

Szeptember óta próbáltak a zenészek, hogy minden tökéletes legyen a Szilveszteri Koncertre. A rendezvény városunk óévbúcsúztató programkínálatának meghatározó eseményévé nőtte ki magát az elmúlt három évtizedben. 2018. december 31-én mintegy 1600-an töltötték a szilveszter délutánt fúvószenével.


fotó: Griechisch Tamás

Az eseményen részt vett Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, és Dr. Fodor Tamás. Sopron polgármestere köszöntőjében kiemelte: öröm látni, hogy ennyien búcsúztatják zenével a 2018-as esztendőt, hiszen a zene közelebb hoz minket egymáshoz. Dr. Fodor Tamás köszönetét fejezte ki a soproniak támogatásáért, hogy a városvezetés zavartalanul tudja végezni azt a munkát, amelyet Sopron fejlesztéséért végeznek, és ezt folytatni fogják 2019-be is. Beszéde zárásaként a polgármester mindenkinek sikerekben gazdag, boldog új esztendőt kívánt.


fotó: Griechisch Tamás

Sopron Város Fúvószenekarának Szilveszteri Koncertjének idei meglepetése egy ABBA Show volt, amelyben felcsendültek a világhírű együttes felejthetetlen slágerei is. Ferenczi Balázs, a zenekar karnagya portálunk kérdésére elmondta: vonósok is csatlakoztak hozzájuk, hogy hűen vissza tudják adni a formáció dalait. A rendezvényen nem maradhattak el a már hagyományosnak számító indulók sem.

A rendezvényen köszöntötték Hirschler Rezsőt, Sopron korábbi polgármesterét 80. születésnapja alkalmából.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek