| 2019. december. 31. | 1 perc olvasás

XXXIV. Szilveszteri Koncert

Idén is megtartotta hagyományos év végi koncertjét Sopron Város Fúvószenekara. Az idei esztendőben is számos közismert művel szolgáltak a fúvósok, sztárvendégként pedig Kiss Zoltán harsonaművész is fellépett a soproniakkal.

Több hónapos gyakorlás és előkészületek után lépett fel 2019 utolsó napján a Novomatic Arénában Sopron Város Fúvószenekara. A tematika idén egy világkörüli útra kalauzolta el a nagyérdeműt. Magyarországról indulva a vendégek belekóstolhattak Írország, Spanyolország, Olaszország, és Ausztria egy-egy kis szeletébe a zenén keresztül. 


fotó: Griechisch Tamás

A zenekart a tavalyi évhez hasonlóan ismét Ferenczi Balázs vezényelte, aki kérdésünkre elmondta, mindig felemelő érzés ennyi ember előtt játszani.
Sopron Város Fúvószenekarához a Szilveszteri Koncertre idén Kiss Zoltán harsonaművész is csatlakozott. A zenész kiemelte – jó volt együtt dolgozni a soproni művészekkel, remekül sikerültek a próbák, és a koncert is. A harsonaművész elárulta; olyan darabokat is játszottak, amelyek számára is rendkívül kedves, és jó emlékeket idéznek fel.

Az eseményen részt vett Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, és Dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere is. A városvezető kiemelte, öröm látni, hogy ennyien búcsúztatják zenével a 2019-es esztendőt. Hozzátette: fontos továbbá számot vetni az előző év munkásságáról, és bizalommal tekinteni a jövőbe, valamint továbbra is összekovácsolt közösségként együttműködni a Leghűségesebb Város polgárainak. Beszéde zárásaként a polgármester mindenkinek sikerekben és egészségben gazdag, boldog új esztendőt kívánt, valamint a zenekar vezetőinek a további sikeres működéshez  500 ezer forint értékű ajándékot nyújtott át.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek