| 2021. július. 15. | 2 perc olvasás

Zajlik a sportélet a Lőver Uszodában

Napi szinten átlagosan 1000 fő veszi igénybe a soproni uszoda új létesítményét. A nagyközönség mellett a sportolók is birtokba vették az új medencéket, és megkezdődtek az edzések a Lőver Uszodában.

Közel két éves buborékban tartott edzés után birtokba vehették a sportolók is az új uszodát. Komfortos öltözők, nagyobb medencék, világos, tágas terek fogadták a Lőver Uszodában edző sportegyesületeket.

Fekete Imre Richárd, a Soproni Vízmű fürdő-üzemmérnökség-vezetője elégedett az uszoda kihasználtságával.
„Június végén, ahogy lebontottuk a sátras uszodát, mind a négy egyesületünk felköltözött az új létesítménybe. Úszók, vízilabdások, szinkronúszók, rekreációs úszók. Gyakorlatilag néhány nap kihagyással folytatódott a sportélet. Most már egy picit könnyebb, hogy nincs szükség a védettségi kártyára, így becsatlakozhatnak a sportolók mellé újabb szereplők is. Az úszásoktatás mellett olyan táboroztatás indult el, ami segít a szülőknek elhelyezni a gyerekeket a nyári időszakban. Reggelente van rekreációs úszótábor, napközben vízilabdatábor. Úszásoktatás pedig délelőtt és délután is - mondta el Fekete Imre Richárd.

Fekete Imre Richárd a Soproni Vízmű fürdő-üzemmérnökség-vezetője
Fekete Imre Richárd a Soproni Vízmű fürdő-üzemmérnökség-vezetője

A vízilabdaedzések hatékonysága jelentősen megnövekedett az új 50 méteres medencének köszönhetően.

Matyuga Kovács Rita, a Soproni Vízilabda Egyesület vezetőedzője pozitívan nyilatkozott az új infrastruktúráról:
„Végre teret kaptunk, miután eddig egy 25 méteres medencébe voltunk beszorítva. Az, hogy most két medence áll a rendelkezésünkre, ráadásul az egyik 50 méteres, jelentős változást hozott. Így végre tudunk  normális edzéseket tartani, és ki tudjuk használni azt a teret, ami egy vízilabda-mérkőzéshez is kell.

Matyuga Kovács Rita, a Soproni Vízilabda Egyesület vezetőedzője
Matyuga Kovács Rita, a Soproni Vízilabda Egyesület vezetőedzője

Az egyesület bízik benne, hogy hamarosan a lelátók is megtelnek szurkolókkal, és nyár végén már versenykörülmények között is bizonyíthatnak.

Hruby Márton vízilabdázó örül, hogy végre megfelelő színvonalon edzhetnek:
„Nagyon pozitív ez az új létesítmény. A sátras uszodához képest sokkal nagyobb ez a komplexum. Még nekünk is szokni kell, mi hol található. Először szokatlan volt az 50 méteres medence, de egy kétórás edzés után már megszoktuk a nagyságát.

Hruby Márton vízilabdázó
Hruby Márton vízilabdázó

A nagyközönség számára a fedett uszoda használható a strandbelépőjeggyel együtt, vagy ha valaki csak úszni szeretne, akkor vásárolható kedvezményes úszójegy is.  

Legnépszerűbb cikkek