| 2021. május. 4. | 2 perc olvasás

Zaklatta a család nőtagjait, majd szándékosan elütötte kerékpározó testvérüket

A Csornai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte egy 47 éves fertőszéplaki férfi ellen életveszélyt okozó súlyos testi sértés bűntett kísérletének, valamint három rendbeli zaklatás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott ügy vizsgálatát.

A nyomozás adatai szerint 2020. május 4-én 18 óra körül Kapuváron, a Pozsonyi utcában Sz. Roland 47 éves fertőszéplaki lakos gépkocsijával elütött egy, az út szélén kerékpározó helybéli férfit, aki ennek következtében az árokba zuhant. Ezután a sofőr kiszállt az autójából, a sértettet kétszer ököllel arcon ütötte, majd a felborult kerékpárt felemelte, és a földön fekvő emberhez vágta, aztán elhagyta a helyszínt. A sértettet a mentők kórházba vitték.

Az ügy kapcsán a Csornai Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt indított nyomozást, mivel a beszerzett információk alapján a nyomozók megállapították, hogy a feltételezett elkövető szándékosan ütötte el a biciklist, akivel haragos viszonyban állt. A sérült elmondta, hogy kapuvári lakcíméről kerékpározni indult az eset napján, és látta, amint a férfi autójával elhalad mellette, majd a sofőr gépkocsijával hirtelen megfordult és melléhajtott. A kocsi ablakát lehúzva szidalmazta őt és családját, majd hirtelen jobbra kormányozta a járművét, így ütötte el. Arról is beszámolt a rendőröknek, hogy a feltételezett elkövető korábban az egyik lánytestvérét zaklatta, illetve annak barátját bántalmazta, mostanában pedig a másik lánytestvérét háborgatja leveleivel.

A csornai nyomozók elfogták, majd a helyi rendőrkapitányságon súlyos testi sértés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a 47 éves férfit 2020 júniusában. A nyomozás során kirendelt igazságügyi műszaki és orvosszakértői véleményekben a szakértők kimondták, hogy az Sz. Roland által elkövetett cselekmény - a szerencsés kimenetel ellenére - súlyosabb orvosi következményekkel, akár életveszélyt okozó sérülésekkel is járhatott volna. Időközben a gyanúsított tovább zaklatta a családot, ezért a két lány feljelentést tett a férfi ellen zaklatás vétsége miatt is.

A nyomozók 2020. július 31-én folytatólagosan - életveszélyt okozó súlyos testi sértés bűntett kísérletének, valamint három rendbeli zaklatás vétségének megalapozott gyanúja miatt - gyanúsítottként hallgatták ki Sz. Rolandot.

A Csornai Rendőrkapitányság a fenti ügy vizsgálata során a szükséges eljárási cselekményeket végrehajtotta, majd az iratokat vádemelési javaslattal a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek megküldte.


police.hu
Címkék: rensőrség

Legnépszerűbb cikkek