| 2023. május. 1. | 1 perc olvasás

Zarándokúton a Szentatyához

“Krisztus a jövőnk” címmel hálaadó zarándok eseményeket szervezett a Mária Út és a Mária Rádió. Április 29-én tizenhét órától ünnepi szentmisét tartottak a Belváros Boldogasszony főplébánián a Szentatyáért ajánlva. A szentmisét Osztie Zoltán plébános atya mellett a Mária Úttal érintett kegyhelyek egyházi vezetői concelebrálták. A templom teljesen megtelt az ünneplő zarándokközöséggel.

A szentmise utáni ünnepi műsorfolyam elején Galgócziné Szabó Zsófia, a Mária Út koordinátora köszöntő beszédében utalt Ferenc pápa gondolatára: hogy ő is zarándokként szeretne Budapestre látogatni. Kiemelte, hogy a szentatya eme gondolata milyen mély értelemmel bír mindannyiunk számára. Utalt Ferenc pápa hazánkat köszöntő beszédére, a hidak szimbóluma, hiszen a Mária Utat jelképező “M” betű is formáját tekintve egy híd, szimbolikusan értve híd ember és ember között, nemzet és nemzet között, ember és Isten között.

A műsor további részében Csókay András idegsebész mellett olyan neves színészek, mint Kolti Helga, Simorjay Emese, Szemerédi Bernadett, Széplaky Géza színművészek, dr. Héjja Bella népi énekes verssel, gondolatokkal vagy csodás dalokkal tettek tanúbizonyságot életünkben megtestesülő krisztusi ajándékokról. A kerekasztal-beszélgetésben a Mária Úttal érintett legfontosabb kegyhelyek - így Máriagyűd, Péliföldszentkereszt, a Budapest-Esztergomi Főegyházmegye, Máriapócs - képviselői mellett részt vett Érszegi Márk Aurél, vallásdiplomáciai főelőadó is. Beszélgetésük vezérfonala a kegyhelyek sajátos arculatainak kiemelése mellett, az “egységben levés” öröme volt. Az Eucharist Együttes kíséretében Zámbori Soma Dráma Biblia előadása az egész éjszakán át tartó szentségimádást készítette elő.

Következő nap reggel háromnegyed hatkor kezdtek gyülekezni a zarándokok, akik hazánk vidéki városai mellett például a Felvidékről, Erdélyből, sőt az Egyesült Államokból és Argentínából érkeztek. A létszám hamar elérte a több mint 1500 főt. 
Osztie Zoltán atya az Oltáriszentség jelenlétében áldást mondott, majd a Váci Ifjúsági Fúvószenekar közreműködésével a himnuszok után elindult a zarándoklat a Kossuth térre. Az úton Bese Gergő atya elmélkedett, Csókay András tett tanúságot, Simorjay Emese vezette a rózsafüzér-imádságot. Igazi egységben és örömben ünnepelte a Szentatyát a zarándokközösség.

A Mária Út és a Mária Rádió ezúton is köszönetet mond a közel 50 főnyi önkéntesnek, akik szolgálatukkal lehetővé tették ezeket a szép élményeket!

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek