| 2020. november. 13. | 1 perc olvasás

Zenés séta a Belvárosban

„Bizalom“ – egy szóval ez lehetne a címe az osztrák-magyar Goldmark Énekegyüttes zenés sétájának, amelyet november 10-én, kedden tartottak Sopron belvárosában. Magyarországon szerdától teljes rendezvénytilalom érvényes, így ez volt a csoport utolsó lehetősége, hogy közönségének énekelhessen.

A művészeti élet más szereplőihez hasonlóan a Goldmark Énekegyüttes számára is sok lemondással járt a 2020-as év. Az énekegyüttes két ausztriai és három magyarországi koncertjét kényszerült lemondani a járványügyi korlátozások miatt. Így amikor kiderült, hogy az év hátralévő részében sem léphetnek fel, mindenképpen meg akartak szólalni.

A megszólalás módjának a zenés sétát választották a tagok, amelyet a közösségi médián keresztül terjesztettek. A séta programját az elmúlt hónapok során már megtanult, de még el nem hangzott darabok adták, amelyek átmenetet képeztek a halottak napi megemlékezés és az adventi készülődés gondolatai között.


Fotó: Mike Arnold

Noha a rövid szervezési idő és a járványügyi szabályok miatt csak pár tucatnyian lehettek jelen, az intim és megindító hangulatú séta üzenete mégis világos volt: énekes és hallgató egyaránt szomjazza a zenei, kulturális élményeket, amelyeket csak személyesen lehet igazán élvezni, és amelyektől az idei évben szinte teljesen búcsút kellett vennie minden érintettnek.

Borítókép: volksgruppen.orf.at/

Legnépszerűbb cikkek