| 2023. november. 25. | 1 perc olvasás

Zöldváros családi nap a papréti Zsinagógában

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata és az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft. közösen szervezett családi napot, melynek központjában a természeti környezetünk védelme, a hulladék felelős és környezettudatos kezelése, valamint a modernkori városi polgár és természethez fűződő viszonya állt. A rendezvényen kihirdették az STKH fenntarthatósági grafikai pályázatának eredményeit is.

A rendezvényen az STKH szakemberei rengeteg érdekességgel, fontos tudnivalóval, azonnal hasznosítható tudással és szakértő válaszokkal várták az érdeklődőket: kicsiket és nagyokat egyaránt, akik a gondolatébresztő, kötetlen beszélgetések mellett játékos feladványokon, grafikai kiállításon, valamint interaktív programokon keresztül ismerkedhettek meg a fenntarthatóság legkülönfélébb aspektusaival.

 

fotó: Hidegh András


- A Zöld Városok elnevezésű önkormányzati programba kapcsolódtunk be, melynek ez a mai családi nap a záró rendezvénye. Az STKH-t arra kérték fel, hogy a belvárosi szelektív hulladékgyűjtést helyezze a rendezvény központjába. Ennek kapcsán meghirdettünk egy alkotói pályázatot is, középiskolásoknak digitálisan, általános iskolásoknak pedig kézi rajzolással. Az erre beérkezett pályázatokat a családi napon díjaztuk - mondta el Éder Andrea, az STKH operatív igazgatóhelyettese.

A rajzpályázat díjazottjait Pongráczné Várnai Mária önkormányzati képviselő is köszöntötte, aki örömét fejezte ki, hogy a gyerekek már fiatalkorban is hangsúlyt fektetnek környezetünk és élővilágunk védelmére.

Az általános iskolások kategóriájában Schárfi Léna rajzát, a középiskolások kategóriájában pedig Varga Gabriella pályaművét díjazták.

fotó: Hidegh András


- A pályázatot a kémiatanárom ajánlotta nekem. Számomra mindig is fontos volt a környezettudatosság. Otthon is szelektíven gyűjtjük a szemetet, illetve a korábbi általános iskolámban is rendszeresen eljártam papírgyűjtésekre. Úgy vélem, ha azt szeretnénk, hogy ötven év múlva is ezen a Földön tudjunk élni, akkor fontos, hogy szelektíven gyűjtsünk – mondta el Varga Gabriella, az egyik díjazott.

Legnépszerűbb cikkek