| 2017. március. 27. | 1 perc olvasás

Zongoraavató koncertet tartottak Kapuváron

Nagy sikerű koncerttel avatták fel a kapuvári Metrum Zeneiskola növendékei és tanárai az intézmény új zongoráját. A hangszert a Soproni Tankerületi Központhoz tartozó intézmény állami támogatásból vásárolta meg több mint 3 millió forintért – mondta el Szücs Róbert igazgató.

A Metrum Zeneiskola eszközpalettája az új zongora mellett négy digitális zongorával, két hegedűvel, egy harangjátékkal, trombitával, tanulókürttel, fuvolával, tenorfurulyával és egyéb hangszertartozékokkal gazdagodott. Ezek értéke összesen mintegy 5 millió forint volt, amelyet a Soproni Tankerületi Központon keresztül a kormányzat biztosított. „Végre beteljesült egy álom” – reagált a kapuvári intézmény vezetője a bővítés kapcsán. Kitért rá: ezáltal minden tanszakra sikerült új hangszert beszerezni, és erre az elmúlt tíz-tizenöt évben nem volt példa.

A zeneiskolában csütörtök este koncertet adtak a tanárok és diákjaik - többek között az új zongora megszólaltatásával-, de hegedűn és fuvolán is játszott egy-egy növendék. Klasszikusok és napjaink meghatározó zeneszerzői egyaránt szerepeltek a műsorpalettán, a műveket előadó diákok pedig mind versenygyőztesek – emelte ki az igazgató.

A Metrum Zeneiskolának mintegy 150 növendéke van, akik 6 és 22 év közöttiek. Az intézményben a diákokat 12 tanár oktatja, akik összesen 10 hangszeren tanulhatnak.

Legnépszerűbb cikkek