Belváros

Letették a múzeumnegyed alapkövét

2020. 10. 22.

Letették a múzeumnegyed alapkövét csütörtökön a Fő téren. A fejlesztés kormányzati támogatással, több mint 3 milliárd forintból valósul meg a Modern Városok Programhoz kapcsolódva. A Storno-ház, Fabricius-ház, Tábornok-ház összekapcsolásával egy különleges múzeumi tér jön létre, és a közös udvar fölé egy üvegtetőt helyeznek el. A beruházás elkezdődött, és a tervek szerint 2022 nyarára készül el.
Tovább...

Közzétették a Lenck-villa nyitvatartási rendjét és a jegyárakat

2020. 10. 05.

A héten megnyílik a Lenck-villa a nagyközönség előtt! Az épület közösségi oldalán hétfőn hozták nyilvánosságra a nyitvatartás pontos rendjét és a jegyárakat.
Tovább...

Újraszentelték a felújított Szent Mihály-templomot - FOTÓK

2020. 10. 01.

Ünnepélyes keretek között adták át, s szentelték újra a Sopron védőszentjének nevét viselő Szent Mihály-templomot, amely a soproni önkormányzat és a győri egyházmegye összefogásának eredményeként újult meg kormányzati támogatásból, a Modern Városok Program keretében. A csütörtöki szentmisét Veres András megyéspüspök celebrálta; az ünnepélyen Farkas Ciprián polgármester mellett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes mondott beszédet.
Tovább...

Meglepetések kíséretében nyílik meg október 8-án a Lenck-villa a látogatók előtt

2020. 09. 28.

A Modern Városok Program keretében teljesen megújult Lenck-villa és a benne berendezett kiállítás sokak örömére október 8-án, csütörtökön megnyitja kapuit a látogatók előtt.
Tovább...

Alapkőletétel – megkezdődött a parkolóház építése az Árpád utcában

2020. 08. 28.

Dr. Farkas Ciprián polgármester és Barcza Attila országgyűlési képviselő jelenlétében került sor pénteken az Árpád utcai parkolóház ünnepélyes alapkőletételére. A kormányzati program keretében megvalósuló fejlesztés jelentős mértékben bővíti majd parkolóhelyek számát Sopron belvárosban, és hozzájárul a terület környezettudatos megújulásához.
Tovább...

Hamarosan megszólalnak a harangok a Szent Mihály-templomban

2020. 08. 26.

Remekül halad a Szent Mihály-templom felújítása, már a harangokat helyezik üzembe, hogy a megújult épület szentelésére már megszólalhassanak.
Tovább...

Egy hónap múlva megnyitja kapuit a Lenck-villa a látogatók előtt

2020. 08. 03.

Látogatható lesz a kiállítás is, aminek címe "Mestermű. Polgári életvilág és kézművesség a 19.század végi Sopronban."
Tovább...

Rendkívüli közgyűlés - 120 millió forint önrész a parkolóház építésére

2020. 07. 22.

Rendkívüli közgyűlésen döntöttek a képviselők a Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt. támogatásáról. A megszavazott, több mint 120 millió forint fedezetét a város az általános vis maior tartalék terhére biztosítja – olvasható dr. Simon István alpolgármester előterjesztésében.
Tovább...

Idén nyáron megkezdődhet az Árpád utcai parkolóház kivitelezése

2020. 06. 26.

Határozat született arról, hogy a kormány biztosítja az Árpád utcai parkolóház megépítéséhez szükséges eddig hiányzó forrás. Amikor ez a kormányhatározat írásban megjelenik, elindulhat a kivitelezés. Idén nyáron megkezdődhetnek munkálatok a parkolóháznál, ami egy 2, 7 milliárd forintos beruházást jelent - erről számolt be dr. Farkas Ciprián polgármester a SopronMédiának.
Tovább...

Lezárták a gyalogátkelőt a Várkerület-Ötvös utca sarkánál

2020. 06. 19.

Folytatódik a Várkerület II. szakaszának felújítása: már a páros oldalon dolgoznak a kivitelezők. A csapadékvíz elvezetés és a szennyvíz csatorna építése olyan fázisba érkezett, hogy a földmunkák miatt balesetveszélyes lehet a közlekedés a gyalogátkelőnél, ezért döntöttek a lezárás mellett.
Tovább...

A 2016. 08. 01. előtti hírek az alábbi címen érhetők el: http://www.sopron.hu/Sopron/portal
Kérem, várjon... Kérem, várjon...