Belváros

Alapkőletétel – megkezdődött a parkolóház építése az Árpád utcában

2020. 08. 28.

Dr. Farkas Ciprián polgármester és Barcza Attila országgyűlési képviselő jelenlétében került sor pénteken az Árpád utcai parkolóház ünnepélyes alapkőletételére. A kormányzati program keretében megvalósuló fejlesztés jelentős mértékben bővíti majd parkolóhelyek számát Sopron belvárosban, és hozzájárul a terület környezettudatos megújulásához.
Tovább...

Hamarosan megszólalnak a harangok a Szent Mihály-templomban

2020. 08. 26.

Remekül halad a Szent Mihály-templom felújítása, már a harangokat helyezik üzembe, hogy a megújult épület szentelésére már megszólalhassanak.
Tovább...

Egy hónap múlva megnyitja kapuit a Lenck-villa a látogatók előtt

2020. 08. 03.

Látogatható lesz a kiállítás is, aminek címe "Mestermű. Polgári életvilág és kézművesség a 19.század végi Sopronban."
Tovább...

Rendkívüli közgyűlés - 120 millió forint önrész a parkolóház építésére

2020. 07. 22.

Rendkívüli közgyűlésen döntöttek a képviselők a Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt. támogatásáról. A megszavazott, több mint 120 millió forint fedezetét a város az általános vis maior tartalék terhére biztosítja – olvasható dr. Simon István alpolgármester előterjesztésében.
Tovább...

Idén nyáron megkezdődhet az Árpád utcai parkolóház kivitelezése

2020. 06. 26.

Határozat született arról, hogy a kormány biztosítja az Árpád utcai parkolóház megépítéséhez szükséges eddig hiányzó forrás. Amikor ez a kormányhatározat írásban megjelenik, elindulhat a kivitelezés. Idén nyáron megkezdődhetnek munkálatok a parkolóháznál, ami egy 2, 7 milliárd forintos beruházást jelent - erről számolt be dr. Farkas Ciprián polgármester a SopronMédiának.
Tovább...

Lezárták a gyalogátkelőt a Várkerület-Ötvös utca sarkánál

2020. 06. 19.

Folytatódik a Várkerület II. szakaszának felújítása: már a páros oldalon dolgoznak a kivitelezők. A csapadékvíz elvezetés és a szennyvíz csatorna építése olyan fázisba érkezett, hogy a földmunkák miatt balesetveszélyes lehet a közlekedés a gyalogátkelőnél, ezért döntöttek a lezárás mellett.
Tovább...

Nyár végén birtokba vehetik a soproniak a Lenck-villát

2020. 06. 13.

A tervek szerint nyár végén birtokba vehetik a soproniak a régi pompáját visszanyerő Lenck-villát, amely a Modern városok program keretében kétmilliárd forintból újul meg. Az épület és a kert már elkészült, most az interaktív néprajzi és kézműipari kiállítótereket rendezik be.
Tovább...

Farkas Ciprián: modern környezet várja majd a soproniakat a Várkerület teljes szakaszán

2020. 04. 29.

A magyar kormány hozzájárulásának köszönhetően több mint 540 millió forintból valósul meg a Várkerület II. szakászának felújítása, mely újabb mérföldkő a belváros rehabilitációjának szempontjából. A fejlesztés révén az eddiginél nagyobb zöldterület, új kerékpárút és modern környezet áll majd a soproniak rendelkezésére – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Sopron polgármestere, Dr. Farkas Ciprián.
Tovább...

Várhatóan ősszel kinyitja kapuit a Szent Mihály-templom

2020. 03. 12.

Utolsó szakaszába lépett a Szent Mihály-templom rekonstrukciója. A városunk védőszentjéről elnevezett épület és a hozzá tartozó Sekrestyésház újul meg. A beruházás fejleményeit sajtóbejárás során ismertették csütörtökön.
Tovább...

Látványos megújulás alatt a Lenck-villa (képek és videó)

2020. 01. 29.

Cikkünkben az emblematikus épület felújítását mutatjuk be úgy, hogy párhuzamba állítjuk a munkálatok kezdeti szakaszában készült felvételeinket a 2020. január közepén született fotókkal.
Tovább...

A 2016. 08. 01. előtti hírek az alábbi címen érhetők el: http://www.sopron.hu/Sopron/portal
Kérem, várjon... Kérem, várjon...