Belváros

Nyár végén birtokba vehetik a soproniak a Lenck-villát

2020. 06. 13.

A tervek szerint nyár végén birtokba vehetik a soproniak a régi pompáját visszanyerő Lenck-villát, amely a Modern városok program keretében kétmilliárd forintból újul meg. Az épület és a kert már elkészült, most az interaktív néprajzi és kézműipari kiállítótereket rendezik be.
Tovább...

Farkas Ciprián: modern környezet várja majd a soproniakat a Várkerület teljes szakaszán

2020. 04. 29.

A magyar kormány hozzájárulásának köszönhetően több mint 540 millió forintból valósul meg a Várkerület II. szakászának felújítása, mely újabb mérföldkő a belváros rehabilitációjának szempontjából. A fejlesztés révén az eddiginél nagyobb zöldterület, új kerékpárút és modern környezet áll majd a soproniak rendelkezésére – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Sopron polgármestere, Dr. Farkas Ciprián.
Tovább...

Várhatóan ősszel kinyitja kapuit a Szent Mihály-templom

2020. 03. 12.

Utolsó szakaszába lépett a Szent Mihály-templom rekonstrukciója. A városunk védőszentjéről elnevezett épület és a hozzá tartozó Sekrestyésház újul meg. A beruházás fejleményeit sajtóbejárás során ismertették csütörtökön.
Tovább...

Látványos megújulás alatt a Lenck-villa (képek és videó)

2020. 01. 29.

Cikkünkben az emblematikus épület felújítását mutatjuk be úgy, hogy párhuzamba állítjuk a munkálatok kezdeti szakaszában készült felvételeinket a 2020. január közepén született fotókkal.
Tovább...

Kiválóan halad a Modern Városok Program Sopronban

2020. 01. 06.

A 23 megyei jogú város közül Sopron éllovas a Modern Városok Program tekintetében is – jelentette ki Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfői sajtótájékoztatóján a Városházán.
Tovább...

Belvárosi "séta" Sopronban

2019. 10. 09.

Felújított homlokzatok és új burkolatok valósultak meg a Modern Városok Programban.
Tovább...

Épül, szépül a Lenck-villa Sopronban!

2019. 10. 09.

A Lenck-villa felújításának első részében kívül és beül újítják fel a Soproni Múzeum kezelésében lévő épületet, ahol egykor néprajzi gyűjtemény volt. A felújítást követően a néprajzi gyűjtemény visszakerül, ezen felül egy újabb kiállítóteret alakítanak ki. A második szakaszban a télikertet is rendbe teszik, emellett a villa körüli park napközben közparkként fog funkcionálni.
Tovább...

Jól haladnak a munkálatok a Szent Mihály-templomban

2019. 09. 05.

2020 őszére elkészül a Szent Mihály-templom és Sekrestyésház felújítása – hangzott el csütörtökön a sajtónyilvános bejáráson. Hazánk legrégebbi gótikus temploma és a hozzá tartozó Sekrestyésház több, mint 3 milliárd forintból újul meg.
Tovább...

Folytatódik a belvárosi homlokzat-felújítási program!

2019. 02. 27.

A Modern Városok Program egyik kiemelt eleme a történelmi belváros megújítása.
Tovább...

Megújult a történelmi belváros

2018. 12. 06.

Átadták a megújult történelmi belvárost csütörtökön. A Modern városok Program részeként valósult meg az utcák, terek rekonstrukciója, a Magyar Kormány közel 2 milliárd forintos támogatásával.
Tovább...

A 2016. 08. 01. előtti hírek az alábbi címen érhetők el: http://www.sopron.hu/Sopron/portal
Kérem, várjon... Kérem, várjon...