Belváros

Megújuló homlokzatok Sopron belvárosában

2018. 11. 09.

A Modern Városok program keretében, Magyarország Kormánya 1 milliárd forintos támogatást adott a történelmi belváros 25 önkormányzati, állami, illetve egyházi épületét érintő homlokzat felújítási munkáira.
Tovább...

Megkezdődött a homlokzatok felújítása a belvárosban!

2018. 10. 03.

A Modern Városok program keretében, Magyarország Kormánya 1 milliárd forintos támogatást adott a történelmi belváros 25 önkormányzati, és állami épületet érintő homlokzat felújítási munkákra. Mutatjuk az érintett épületeket.
Tovább...

Modern Városok Program: Megújul a Lenck-villa is!

2018. 06. 22.

Jó ütemben halad a Modern városok program soproni programelemeinek megvalósítása, a lokális fejlesztések végrehajtására szánt ötvenmilliárd forint állami forrás mintegy felét már lehívta a város - mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos péntek délután sajtótájékoztatón, Sopronban.
Tovább...

5 érdekesség a felújított Belvárosról – Hihetetlen számok!

2018. 03. 26.

Amikor Sopron belvárosának hangulatos utcáit rójuk, hajlamosak vagyunk „csak” a város gazdag múltjának tanúira, a megannyi cikornyás épületre koncentrálni a figyelmünket. Pedig néha érdemes lepillantani a talajra is – szinte bele sem gondolunk, hogy milyen elképesztő számok árán lettek szebbek, otthonosabbak és tisztábbak a belváros utcái.
Tovább...

Feltárják az Árpád utcában a világháborús sírokat

2017. 10. 17.

Az Árpád utcában, az egykori mentőállomás területén jelentős fejlesztést végez Sopron önkormányzata: parkolóház épül, amely enyhíti a belváros parkolási gondjait. A beruházáshoz szorosan kapcsolódnak a terület régészeti munkái. A feltárások során nyílik lehetőség arra, hogy a II. világháború során kialakított kényszertemetőben nyugvókat méltó módon temessék el.
Tovább...

Életképek a belvárosból (galéria)

2017. 09. 11.

A Modern Városok Program ke­­retében a kormány 1,98 milliárd forintos támogatást adott a történelmi belváros burkolatainak és közműveinek felújítására. A munkálatok 2017 februárjában el is kezdődtek és azóta is ütemesen haladnak.
Tovább...

Régészeti leleteket találtak az Árpád utcában (galéria)

2017. 06. 02.

Pénteken az Árpád utcai munkaterületen, a leendő parkolóház területén tartott sajtótájékoztatót Dr. Fodor Tamás polgármester, ahol jelenleg régészeti munkálatok zajlanak.
Tovább...

Csepreghy Nándor tette le a Modern városok program alapkövét Sopronban

2017. 04. 05.

Városunkba érkezett szerdán Csepreghy Nándor a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára - miniszterhelyettes, aki a Templom utcában helyezte el a Modern városok program soproni fejlesztéseinek alapkövét.
Tovább...

Megújul a Széchenyi tér és a Pap rét valamint parkolóházzal és új óvodával is gazdagodik a város

2017. 02. 27.

A városházán tartott fórumot a Városfejlesztési Tanács, ahol az új projekteket látványtervekkel illusztrálva a tervezők ismertették.
Tovább...

Remek hírek! Kezdődnek a munkálatok! Megújul Sopron történelmi belvárosa!

2017. 02. 22.

A Modern Városok program részeként, Magyarország Kormánya 1,98 milliárd forintos támogatást adott a történelmi belváros burkolatainak és közműveinek felújítására, melyek munkálatai február végén, azaz a napokban megkezdődnek.
Tovább...

A 2016. 08. 01. előtti hírek az alábbi címen érhetők el: http://www.sopron.hu/Sopron/portal
Kérem, várjon... Kérem, várjon...