Belváros

Feltárják az Árpád utcában a világháborús sírokat

2017. 10. 17.

Az Árpád utcában, az egykori mentőállomás területén jelentős fejlesztést végez Sopron önkormányzata: parkolóház épül, amely enyhíti a belváros parkolási gondjait. A beruházáshoz szorosan kapcsolódnak a terület régészeti munkái. A feltárások során nyílik lehetőség arra, hogy a II. világháború során kialakított kényszertemetőben nyugvókat méltó módon temessék el.
Tovább...

Életképek a belvárosból (galéria)

2017. 09. 11.

A Modern Városok Program ke­­retében a kormány 1,98 milliárd forintos támogatást adott a történelmi belváros burkolatainak és közműveinek felújítására. A munkálatok 2017 februárjában el is kezdődtek és azóta is ütemesen haladnak.
Tovább...

Régészeti leleteket találtak az Árpád utcában (galéria)

2017. 06. 02.

Pénteken az Árpád utcai munkaterületen, a leendő parkolóház területén tartott sajtótájékoztatót Dr. Fodor Tamás polgármester, ahol jelenleg régészeti munkálatok zajlanak.
Tovább...

Csepreghy Nándor tette le a Modern városok program alapkövét Sopronban

2017. 04. 05.

Városunkba érkezett szerdán Csepreghy Nándor a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára - miniszterhelyettes, aki a Templom utcában helyezte el a Modern városok program soproni fejlesztéseinek alapkövét.
Tovább...

Megújul a Széchenyi tér és a Pap rét valamint parkolóházzal és új óvodával is gazdagodik a város

2017. 02. 27.

A városházán tartott fórumot a Városfejlesztési Tanács, ahol az új projekteket látványtervekkel illusztrálva a tervezők ismertették.
Tovább...

Remek hírek! Kezdődnek a munkálatok! Megújul Sopron történelmi belvárosa!

2017. 02. 22.

A Modern Városok program részeként, Magyarország Kormánya 1,98 milliárd forintos támogatást adott a történelmi belváros burkolatainak és közműveinek felújítására, melyek munkálatai február végén, azaz a napokban megkezdődnek.
Tovább...

Megújulhat a Széchenyi tér is

2016. 06. 23.

Lakossági fórumon ismertette az önkormányzat a Széchenyi tér és a „kis Várkerület” felújításának tanulmánytervét. Olyan fejlesztés a cél, amely őrzi a múlt értékeit és élhetőbbé, szerethetőbbé teszi a belvárost.
Tovább...

Megújulhatnak a Várkerületi épületek

2016. 05. 18.

Sopron önkormányzata pályázati felhívást tett közzé a Várkerületi üzletek, boltok szolgáltató egységek külső felújítására. A Vissza nem térítendő támogatás segítségével tovább szépülhet belvárosunk.
Tovább...

4,2 milliárd forintot kapott Sopron a kormánytól

2016. 02. 12.

A Modern Városok Program lépésről lépésre tervszerűen halad.
Tovább...

A 2016. 08. 01. előtti hírek az alábbi címen érhetők el: http://www.sopron.hu/Sopron/portal
Kérem, várjon... Kérem, várjon...