Bölcsődék

Bölcsődék

A TOP-6.2.1-15-SP1-2016-00001 azonosítószámú projekt keretében a közelmúltban három bölcsőde is megújult, összességében mintegy 150 millió forintból. A Zöld Ág Bölcsődében felújították a meglévő épületet. A külső nyílászárók egy részét cserélték, kicserélték az összekötő folyosó üvegfelületeit és az akadálymentes bejárati ajtót, illetve a belső nyílászárókat felújították, elvégezték a szükséges festéseket. Átépítették az akadálymentes rámpát és több helyiségben cserélték a padló- és csempeburkolatokat. A munkálatok összértéke 34 millió forint volt. A Deák téri Kuckó Bölcsőde tetőszerkezete újult meg, a kivitelező részlegesen cserélte a fedélszerkezetet, a tetőfedés és a bádogszerkezeteket teljesen megújultak. A tetőszerkezet felújításának összköltsége 32 millió forint volt. A Százszorszép Bölcsőde épületének energetikai felújítása a homlokzati nyílászárók cseréjét, a homlokzat hőszigetelését, a fűtés korszerűsítését, valamint az akadálymentes WC és rámpa kialakítását foglalta magába. Elvégezték emellett a tető hő- és vízszigetelését, így az épület energiahatékonyabban működtethető. A kivitelezés 81 millió forintba került.A soproni bölcsődék fejlesztése itt nem állt meg, a mintegy 314 millió forintból megvalósuló fejlesztés eredményeképpen a Százszorszép Bölcsőde hamarosan egy új épületegyüttessel bővül, amely két gyermekcsoport fogadására alkalmas csoportszobákat és a kiszolgáló, gazdasági funkciókat foglalja magába. Az új épületszárny csoportszobánként 14 gyermek ellátását teszi majd lehetővé, így a bölcsőde összesen 28 új gyermek fogadására lesz alkalmas. A tervek szerint az új épületszárny 2021. szeptember 1-jével nyithatja meg kapuit.

Cikkeink a témában

Új épületegyüttessel bővül a Százszorszép Bölcsőde

2020. 11. 26.

A soproni városvezetés sajtótájékoztató keretében jelentette be csütörtökön, hogy megkezdődnek a kivitelezési munkálatok a Százszorszép Bölcsődében. A fejlesztés révén megvalósuló új épületegyüttesnek köszönhetően további 28 kisgyermek számára lesz biztosított a bölcsődei ellátás a megújuló, s a jövőben modernebb megjelenéssel bíró intézményben.
Tovább...

Megújuló bölcsődék

2019. 09. 20.

A közelmúltban három bölcsőde is megújult, összességében mintegy 150 millió forintból. A fejlesztésnek köszönhetően ma már korszerűbb és energiahatékonyabb intézmények segítik a nevelési munkát. A Százszorszép Bölcsődében pedig férőhelybővítést is szeretne megvalósítani az önkormányzat.
Tovább...

Kérem, várjon... Kérem, várjon...