Fertő Part

Három oldalú egyeztetés a Fertő Part fejlesztésének környezeti hatásairól

2019. 08. 30.

A Fertő – Hanság Nemzeti Park Igazgatóság központjában, a sarródi Kócsagvárban tartotta meg kihelyezett ülését a Ramsari Egyezmény Magyar Nemzeti Bizottsága augusztus 28-án. A megbeszélésen részt vett a Fertő – Hanság Nemzeti Park igazgatóság vezetője, valamint a Fertő Part fejlesztését végző Sopron – Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, valamint a meghívott szakértők is. A felek a megbeszélésen a Fertő Part beruházás környezeti értékekre, különös tekintettel a Fertő Ramsari terület természeti értékeire gyakorolt hatását is megvitatták.
Tovább...

A víz- és szennyvízelvezetés korlátozása a Fertőn

2019. 08. 23.

A Sopron – Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. értesíti a lakosságot, hogy a Sopron – Fertő Vízitelepen a cölöpházakat ellátó vízrendszer folyamatos meghibásodása miatt időszakosan a víz- és szennyvízelvezetés korlátozására, lezárására lehet számítani. A víziállás bérlők (cölöpháztulajdonosok) bejelenései alapján a nyáron többször is javítani kellett a szennyvízelvezető rendszert, amelyet ezért időszakosan többször is lezártak.
Tovább...

A városszépítők örömmel fogadják a Fertő parti fejlesztést

2019. 07. 18.

A Fertő parti fejlesztésekről egyeztetett a beruházás lebonyolításáért felelős Sopron – Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. a megalakulásának 150. évfordulóját idén ünneplő Soproni Városszépítő Egyesület elnökségével.
Tovább...

Újabb válaszok a Fertő Part fejlesztését érő kritikákra

2019. 07. 17.

Ökocentrum, szálloda, cölöpházak - a Fertő Part fejlesztésével kapcsolatos minden kritikára és kérdésre választ ad Kárpáti Béla, a fejlesztő cég vezérigazgatója!
Tovább...

Mozaik - Kárpáti Béla reagál a Fertő Part fejlesztését ért kritikákra (VIDEÓ)

2019. 07. 16.

A Fertő Part fejlesztésével kapcsolatos minden kritikára és kérdésre választ ad Kárpáti Béla, a fejlesztő cég vezérigazgatója.
Tovább...

Mozaik - Barcza Attila a Fertő Part fejlesztéséről beszélt (VIDEÓ)

2019. 07. 11.

A Mozaik vendége: Barcza Attila Sopron és térsége országgyűlési képviselője. Téma: A Fertő Part fejlesztése.
Tovább...

A Fertő-Hanság Nemzeti Park kapuja lesz a Fertő Part

2019. 07. 01.

A Fertő Part fejlesztés egyik legfontosabb eleme lesz az az ökoturisztikai látogatóközpont, amely a Fertő – Hanság Nemzeti Park kapujának is tekinthető. A hatalmas zöld övezet abban segít majd, hogy a Nemzeti Park értékeit koncentráltan ismerhesse meg mindenki, megvédve ezzel a sérülékeny belső területeket.
Tovább...

Mozaik - Guller Zoltán (VIDEÓ)

2019. 06. 29.

A Fertő Part fejlesztésének turisztikai vonzerejéről, idegenforgalmi lehetőségeiről beszél Mozaik című műsorunkban Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.
Tovább...

Mozaik - Kulcsárné Roth Matthaea (VIDEÓ)

2019. 06. 29.

Mozaik című műsorunk vendége Kulcsárné Roth Matthaea, a Fertő-Hanság Nemzeti Park igazgatója, aki a Fertő Part fejlesztésével kapcsolatos természetvédelmi kérdésekre ad fontos válaszokat.
Tovább...

A Fertő Part az élmények otthona lesz

2019. 06. 27.

A Fertő Part fejlesztése Magyarország Kormányának támogatásával, kizárólag hazai forrásból valósul meg. A készülő beruházás olyan szabadidős központ lesz, amelyben széles társadalmi rétegek találhatnak maguknak kikapcsolódási lehetőséget. A Fertő Part az élmények otthona lesz - írja a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. A közleményt változtatás nélkül közöljük.
Tovább...

A 2016. 08. 01. előtti hírek az alábbi címen érhetők el: http://www.sopron.hu/Sopron/portal
Kérem, várjon... Kérem, várjon...