Fertő Part

A Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa is támogatja a Fertő-part fejlesztését

2020. 08. 24.

A Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa, mint a magyar állam által megbízott világörökségi gondnokság, az elmúlt napokban a Fertő tó fejlesztéséről szóló vita kapcsán az alábbiakat tartja fontosnak közölni:
Tovább...

Több mint negyven sportvezető írta alá a Fertő-part fejlesztéséről szóló támogatói nyilatkozatot

2020. 08. 24.

A sportvezetőkkel hétfőn ismertették a Fertő Part beruházás részeként megvalósuló sportközpont terveit a városházán. A meghívott és a rendezvényen résztvevő illetékes sportegyesületi vezetők, képviselők, edzők valamennyien aláírták a nyilatkozatot, melyben támogatásukat fejezték ki a projekt szükségességét illetően. Több, mint 40 sportági vezető, edző írta alá az ívet.
Tovább...

Kiválóan halad a Modern Városok Program Sopronban

2020. 01. 06.

A 23 megyei jogú város közül Sopron éllovas a Modern Városok Program tekintetében is – jelentette ki Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfői sajtótájékoztatóján a Városházán.
Tovább...

A Fertő tó fejlesztéséről kaptak tájékoztatást a Burgenlandi Tartomány képviselői valamint az érintett osztrák szervezetek

2019. 10. 21.

A Fertő tó fejlesztéséről szóló tájékoztatót tartottak hétfőn Sopronban, amelyen az osztrák érintettek kaptak információt a magyar oldalon tervezett, 100%-ban kormányzati forrásból megvalósuló beruházásról. A két oldalú tanácskozás a legmagasabb szintű hatósági és szakmai szinten zajlott mintegy húsz szakértő jelenlétében. A magyarországi partszakasz fejlesztéséről részletes tájékoztatást kaptak az osztrák fél képviselői. A tervek pontos ismeretében Astrid Eisenkopf, Burgenland tartományi tanácsosa megnyugtatónak nevezte a magyar fejlesztési elképzeléseket és megállapította, hogy részükről a jövőben nem állnak fenn környezetvédelmi illetve világörökségvédelmi aggályok. A megbeszélésen jelen lévő osztrák érintettek, szervezetek képviselői az osztrák oldalon tervezett fejlesztési terveket ismertették a magyarokkal. A hatékony együttműködés érdekében pedig a felek megállapodtak abban, hogy közös – osztrák – magyar munkacsoport felállítását szorgalmazzák, amelyen a jövőbeni tó körüli fejlesztésekről egyeztetnek majd.
Tovább...

Három oldalú egyeztetés a Fertő Part fejlesztésének környezeti hatásairól

2019. 08. 30.

A Fertő – Hanság Nemzeti Park Igazgatóság központjában, a sarródi Kócsagvárban tartotta meg kihelyezett ülését a Ramsari Egyezmény Magyar Nemzeti Bizottsága augusztus 28-án. A megbeszélésen részt vett a Fertő – Hanság Nemzeti Park igazgatóság vezetője, valamint a Fertő Part fejlesztését végző Sopron – Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, valamint a meghívott szakértők is. A felek a megbeszélésen a Fertő Part beruházás környezeti értékekre, különös tekintettel a Fertő Ramsari terület természeti értékeire gyakorolt hatását is megvitatták.
Tovább...

A víz- és szennyvízelvezetés korlátozása a Fertőn

2019. 08. 23.

A Sopron – Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. értesíti a lakosságot, hogy a Sopron – Fertő Vízitelepen a cölöpházakat ellátó vízrendszer folyamatos meghibásodása miatt időszakosan a víz- és szennyvízelvezetés korlátozására, lezárására lehet számítani. A víziállás bérlők (cölöpháztulajdonosok) bejelenései alapján a nyáron többször is javítani kellett a szennyvízelvezető rendszert, amelyet ezért időszakosan többször is lezártak.
Tovább...

A városszépítők örömmel fogadják a Fertő parti fejlesztést

2019. 07. 18.

A Fertő parti fejlesztésekről egyeztetett a beruházás lebonyolításáért felelős Sopron – Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. a megalakulásának 150. évfordulóját idén ünneplő Soproni Városszépítő Egyesület elnökségével.
Tovább...

Újabb válaszok a Fertő Part fejlesztését érő kritikákra

2019. 07. 17.

Ökocentrum, szálloda, cölöpházak - a Fertő Part fejlesztésével kapcsolatos minden kritikára és kérdésre választ ad Kárpáti Béla, a fejlesztő cég vezérigazgatója!
Tovább...

Mozaik - Kárpáti Béla reagál a Fertő Part fejlesztését ért kritikákra (VIDEÓ)

2019. 07. 16.

A Fertő Part fejlesztésével kapcsolatos minden kritikára és kérdésre választ ad Kárpáti Béla, a fejlesztő cég vezérigazgatója.
Tovább...

Mozaik - Barcza Attila a Fertő Part fejlesztéséről beszélt (VIDEÓ)

2019. 07. 11.

A Mozaik vendége: Barcza Attila Sopron és térsége országgyűlési képviselője. Téma: A Fertő Part fejlesztése.
Tovább...

A 2016. 08. 01. előtti hírek az alábbi címen érhetők el: http://www.sopron.hu/Sopron/portal
Kérem, várjon... Kérem, várjon...