Intézmények

Intézmények

Teljes energetikai korszerűsítés valósult meg a GYIK Rendezvényházban. Az épületet összesen 300 millió forintból újította fel az önkormányzat. A fejlesztésnek köszönhetően energia-hatékonyabb és olcsóbb lesz az intézmény működtetése.

Cikkeink a témában

Méltó környezetben oktathatják a gyermekeket a felújított Orsolya-iskolában

2021. 10. 28.

Ünnepélyes keretek között dr. Veres András megyéspüspök, dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Barcza Attila országgyűlési képviselő és a városvezetés jelenlétében megáldotta a közel 3 milliárd forintos kormányzati támogatással felújított és korszerűsített Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium épületét csütörtökön.
Tovább...

Jelentős kormányzati támogatással fejlődhet a Soproni Egyetem

2021. 04. 15.

Az új struktúrában és új lendülettel működő Soproni Egyetem jövőjéről egyeztetett prof. dr. Fábián Attila rektor és Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője. A megbeszélésen elhangzott, hogy akkor érhetnek el komoly eredményeket, ha összehangolják az egyetem és a város fejlesztési stratégiáját. A modernizálás mellet a hagyományok megőrzése is fontos részét képezi a jövőnek.
Tovább...

A jövő eszközeivel tanulhatnak a diákok

2019. 09. 25.

Digitális Közösségi Alkotóműhely nyílt a Soproni Szakképzési Centrum Vas- és Villamosipari Szakképző Iskolája és Gimnáziumában. Ennek köszönhetően a jövő eszközeivel és technológiájával tanulhatnak a diákok. Az ünnepélyes átadón szerdán, a vendégek tájékoztatást kaphattak az intézmény energetikai fejlesztését megcélzó projektről is.
Tovább...

257 millió forintból újul meg a kollégium

2018. 12. 17.

Jelentős megújuláson esett át a Soproni Szakképzési Centrum kollégiuma. 2016 óta csaknem 257 millió forintnyi fejlesztés történt az épületben: új bútorok, homlokzati hőszigetelés és nyílászáró-csere, valamint az épület elektromos hálózatának és biztonsági rendszerének teljes felújítása valósult meg. A kollégiumi beruházásokról hétfőn tartottak sajtótájékoztatót.
Tovább...

Játszóteret építettek a Petőfi Sándor Általános Iskolában

2018. 12. 14.

Új játszótérnek örülhetnek a Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai. A mintegy kétmillió forintból megépített parkban korszerű készségfejlesztő eszközök is helyet kaptak. A játszótér megépítéséhez szükséges összeget az iskola szülői munkaközössége és az önkormányzat biztosította. Emellett más fejlesztéseket is megvalósítottak az intézményben.
Tovább...

Energetikai korszerűsítés a Rothban – 137 millió forintból valósult meg a beruházás

2018. 04. 24.

A „Roth Gyula Szakgimnázium, Szakközépiskola kollégiumi épületének energetikai korszerűsítése” című projekt keretében, mintegy 137 millió Ft értékben valósult meg a létesítmény energetikai korszerűsítése. Az Európai Unió és Magyarország Kormánya 100%-os, vissza nem térítendő támogatásának köszönhetően az épület födémét hőszigetelték, ablakait lecserélték és felújították.
Tovább...

Megújult a szolgáltatóház a Jereván lakótelepen!

2017. 11. 10.

Megújult a Jereván lakótelepen található szolgáltatóház. A településrész legfontosabb közösségi tere 63 millió forintos önkormányzati forrásból szépült meg. Megújult a térburkolat, a növénytelepítés, az ivókút és környéke, de a vízlépcső is új köntöst kapott, ahol gépészeti és villanyszerelési munkálatokat is végeztek. A fejlesztések a Jereván Program részeként valósultak meg.
Tovább...

Kérem, várjon... Kérem, várjon...