Intézmények

Intézmények

Teljes energetikai korszerűsítés valósult meg a GYIK Rendezvényházban. Az épületet összesen 300 millió forintból újította fel az önkormányzat. A fejlesztésnek köszönhetően energia-hatékonyabb és olcsóbb lesz az intézmény működtetése.

Cikkeink a témában

Letették a Sopron Rendészeti Integrált Központ alapkövét

2021. 06. 10.

Az ország első Rendészeti Integrált Központja épül Sopronban, amely több mint 10 milliárd forintos kormányzati támogatásból valósul meg. Az épület alapkövét csütörtökön tették le a városvezetés jelenlétében a volt "48-as laktanya" területén. Az eseményen dr. Kontrát Károly miniszterhelyettes, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kiemelte: ma a biztonság a legfontosabb közösségi érték, melynek további fenntartását szolgálja a soproni Rendészeti Integrált Központ létrehozása is.
Tovább...

Jelentős kormányzati támogatással fejlődhet a Soproni Egyetem

2021. 04. 15.

Az új struktúrában és új lendülettel működő Soproni Egyetem jövőjéről egyeztetett prof. dr. Fábián Attila rektor és Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője. A megbeszélésen elhangzott, hogy akkor érhetnek el komoly eredményeket, ha összehangolják az egyetem és a város fejlesztési stratégiáját. A modernizálás mellet a hagyományok megőrzése is fontos részét képezi a jövőnek.
Tovább...

A jövő eszközeivel tanulhatnak a diákok

2019. 09. 25.

Digitális Közösségi Alkotóműhely nyílt a Soproni Szakképzési Centrum Vas- és Villamosipari Szakképző Iskolája és Gimnáziumában. Ennek köszönhetően a jövő eszközeivel és technológiájával tanulhatnak a diákok. Az ünnepélyes átadón szerdán, a vendégek tájékoztatást kaphattak az intézmény energetikai fejlesztését megcélzó projektről is.
Tovább...

257 millió forintból újul meg a kollégium

2018. 12. 17.

Jelentős megújuláson esett át a Soproni Szakképzési Centrum kollégiuma. 2016 óta csaknem 257 millió forintnyi fejlesztés történt az épületben: új bútorok, homlokzati hőszigetelés és nyílászáró-csere, valamint az épület elektromos hálózatának és biztonsági rendszerének teljes felújítása valósult meg. A kollégiumi beruházásokról hétfőn tartottak sajtótájékoztatót.
Tovább...

Játszóteret építettek a Petőfi Sándor Általános Iskolában

2018. 12. 14.

Új játszótérnek örülhetnek a Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai. A mintegy kétmillió forintból megépített parkban korszerű készségfejlesztő eszközök is helyet kaptak. A játszótér megépítéséhez szükséges összeget az iskola szülői munkaközössége és az önkormányzat biztosította. Emellett más fejlesztéseket is megvalósítottak az intézményben.
Tovább...

Energetikai korszerűsítés a Rothban – 137 millió forintból valósult meg a beruházás

2018. 04. 24.

A „Roth Gyula Szakgimnázium, Szakközépiskola kollégiumi épületének energetikai korszerűsítése” című projekt keretében, mintegy 137 millió Ft értékben valósult meg a létesítmény energetikai korszerűsítése. Az Európai Unió és Magyarország Kormánya 100%-os, vissza nem térítendő támogatásának köszönhetően az épület födémét hőszigetelték, ablakait lecserélték és felújították.
Tovább...

Megújult a szolgáltatóház a Jereván lakótelepen!

2017. 11. 10.

Megújult a Jereván lakótelepen található szolgáltatóház. A településrész legfontosabb közösségi tere 63 millió forintos önkormányzati forrásból szépült meg. Megújult a térburkolat, a növénytelepítés, az ivókút és környéke, de a vízlépcső is új köntöst kapott, ahol gépészeti és villanyszerelési munkálatokat is végeztek. A fejlesztések a Jereván Program részeként valósultak meg.
Tovább...

Kérem, várjon... Kérem, várjon...