Múzeumnegyed

Múzeumnegyed

A fejlesztés kormányzati támogatással, több mint 3 milliárd forintból valósul meg a Modern Városok Programhoz kapcsolódva. A Storno-ház, Fabricius-ház, Tábornok-ház összekapcsolásával egy különleges múzeumi tér jön létre, és a közös udvar fölé egy üvegtetőt helyeznek el. A beruházás elkezdődött, és a tervek szerint 2022 nyarára készül el.

Cikkeink a témában

Bejártuk az épülő Múzeumnegyed helyszínét

2021. 12. 07.

Ütemterv szerint halad a Múzeumnegyed kivitelezése. A projekt során összekapcsolják a múzeumként működő Fabricius-házat, Storno-házat és az egykor lakóházként funkcionáló Tábornok-házat, mellyel egy múzeumi egység alakul ki. A fejlesztés kormányzati támogatással, több mint 3 milliárd forintból valósul meg a Modern Városok Programhoz kapcsolódva. A keddi sajtóbejáráson dr. Farkas Ciprián polgármester is részt vett.
Tovább...

Látványos szakaszához érkezett a Múzeumnegyed kivitelezése

2021. 11. 10.

Jó ütemben haladnak a Múzeumnegyed munkálatai. A Storno-ház, a Fabricius-ház és a Tábornok-ház összekapcsolásával egy különleges múzeumi tér jön létre. A közös udvar fölé épített üvegkupolán az utolsó simításokat végzik a szakemberek. A fejlesztés kormányzati támogatással, több mint 3 milliárd forintból valósul meg a Modern Városok Programhoz kapcsolódva.
Tovább...

Bejártuk az épülő Múzeumnegyed helyszíneit

2021. 03. 16.

Jó ütemben haladnak a Múzeumnegyed munkálatai. A fejlesztés kormányzati támogatással, több mint 3 milliárd forintból valósul meg a Modern Városok Programhoz kapcsolódva. A Storno-ház, a Fabricius-ház és a Tábornok-ház összekapcsolásával egy különleges múzeumi tér jön létre, és a közös udvar fölé egy üvegtetőt helyeznek el. A csütörtöki sajtóbejáráson dr. Farkas Ciprián polgármester, valamint dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármesterek is részt vettek. A beruházás a tervek szerint 2022. március 31-re készül el.
Tovább...

Letették a múzeumnegyed alapkövét

2020. 10. 22.

Letették a múzeumnegyed alapkövét csütörtökön a Fő téren. A fejlesztés kormányzati támogatással, több mint 3 milliárd forintból valósul meg a Modern Városok Programhoz kapcsolódva. A Storno-ház, Fabricius-ház, Tábornok-ház összekapcsolásával egy különleges múzeumi tér jön létre, és a közös udvar fölé egy üvegtetőt helyeznek el. A beruházás elkezdődött, és a tervek szerint 2022 nyarára készül el.
Tovább...

Kérem, várjon... Kérem, várjon...