Parkolóház

Parkolóház

A kormányzati program keretében megépülő létesítmény nem csupán a parkolóhelyek számát növeli jelentős mértékben, hanem hozzájárul a terület megújulásához, valamint – a bővülő zöldterületek révén – a környezettudatos szempontok érvényesüléséhez. A mintegy 2000 m2 alapterületű új épület mellett további 4000 m2 nyílt terület is megújul. A beruházásra a zöld város program részeként kerül sor 3,2 milliárd forint értékben.

Cikkeink a témában

Átadták az Árpád utcai parkolóházat

2021. 12. 01.

Rákossy Balázs államtitkár, a városvezetés, országgyűlési képviselők, tisztségviselők jelenlétében adták át az Árpád utcai parkolóházat szerdán. A fejlesztés kormányzati támogatásból, önkormányzati forrásokkal kiegészítve valósulhatott meg a soproni polgárok kérésére. A közlekedők már december 1-jén 15 órától birtokba vehetik a létesítményt.
Tovább...

Elérte legmagasabb pontját az Árpád utcai parkolóház - GALÉRIA

2021. 07. 01.

A bokrétaünnepen Sopron városvezetése, az önkormányzati képviselők és Barcza Attila országgyűlési képviselő is jelen volt. A kormányzati program keretében megvalósuló fejlesztés jelentős mértékben bővíti a parkolóhelyek számát Sopron belvárosban, illeszkedve azon csillapított forgalmú övezetek kialakításához, mely a Várkerület felújításakor is megvalósult.
Tovább...

Éjszakai munkavégzés lesz csütörtökön a parkolóház építésénél

2020. 12. 09.

Az Árpád utcai parkolóháznál az alapozási munkákat követően folynak a vasbeton falak és vasbeton födémlemezek építési munkái. Annak érdekében, hogy a szoros kivitelezési ütemterv és a vasbeton szerkezetek építésénél előírt technológiai követelmények is betartásra kerüljenek, a második szint vasbeton födémének betonozására 2020.12.10-én, csütörtökön kerül sor.
Tovább...

Alapkőletétel – megkezdődött a parkolóház építése az Árpád utcában

2020. 08. 28.

Dr. Farkas Ciprián polgármester és Barcza Attila országgyűlési képviselő jelenlétében került sor pénteken az Árpád utcai parkolóház ünnepélyes alapkőletételére. A kormányzati program keretében megvalósuló fejlesztés jelentős mértékben bővíti majd parkolóhelyek számát Sopron belvárosban, és hozzájárul a terület környezettudatos megújulásához.
Tovább...

Idén nyáron megkezdődhet az Árpád utcai parkolóház kivitelezése

2020. 06. 26.

Határozat született arról, hogy a kormány biztosítja az Árpád utcai parkolóház megépítéséhez szükséges eddig hiányzó forrás. Amikor ez a kormányhatározat írásban megjelenik, elindulhat a kivitelezés. Idén nyáron megkezdődhetnek munkálatok a parkolóháznál, ami egy 2, 7 milliárd forintos beruházást jelent - erről számolt be dr. Farkas Ciprián polgármester a SopronMédiának.
Tovább...

Feltárják az Árpád utcában a világháborús sírokat

2017. 10. 17.

Az Árpád utcában, az egykori mentőállomás területén jelentős fejlesztést végez Sopron önkormányzata: parkolóház épül, amely enyhíti a belváros parkolási gondjait. A beruházáshoz szorosan kapcsolódnak a terület régészeti munkái. A feltárások során nyílik lehetőség arra, hogy a II. világháború során kialakított kényszertemetőben nyugvókat méltó módon temessék el.
Tovább...

Kérem, várjon... Kérem, várjon...