Uszoda

Bokrétaünnep – Tető került az új uszodára

2020. 09. 11.

Jelentős pillanatához érkezett az új soproni uszoda építése, hiszen elkészült a sportlétesítmény tetőszerkezete. A pénteken tartott bokrétaünnepen jelképesen egy csokrot helyeztek fel az épületre.
Tovább...

Így kerülnek a helyükre a hatalmas főtartó gerendák Sopron új uszodájában - Videóval

2020. 06. 27.

Az uszoda építkezésének talán egyik leglátványosabb folyamata, amikor helyükre kerülnek a hatalmas, 42 méter széles, 15 tonna súlyú és 3 méter magas ragasztott fa tartógerendák. Ezt a rendkívül nagy szakértelmet igénylő munkafolyamatot mutatja be a WHB Group videója.
Tovább...

Két főtartó gerenda már a helyén van az épülő új uszodában

2020. 06. 18.

Szerencséje volt a kivitelező FÉSZ Zrt.-nek péntek reggel, ugyanis a szélcsendes idő miatt az első két főtartó gerenda a helyére kerülhetett az épülő új uszodában. A gerendákat egy hatalmas daru emelte harminc méter magasra.
Tovább...

Készül a hatalmas daru az uszoda főtartó elemeinek beemeléséhez

2020. 06. 17.

Már készül az a hatalmas daru, amellyel várhatóan csütörtökön elkezdik helyükre emelni azokat a gigantikus főtartó elemeket, amelyek néhány hete érkeztek az uszodához.
Tovább...

Rendkívüli rakomány érkezett az uszodához

2020. 05. 25.

Megérkeztek az építéshez szükséges gigantikus főtartó elemek a kópházi határhoz! Nem gyakran látni ilyet az utakon Sopronban. A ragasztott fa elemek 42 méter hosszúak 3 méter magasak és egyenként 15 tonnát nyomnak. Ezek tartják majd a tetőt Sopron új uszodájában.
Tovább...

Már a lelátókat emelik be Sopron új uszodájában!

2020. 05. 14.

Jó ütemben halad a kivitelezés, amelyet a helyszínen tekintett meg dr. Farkas Ciprián polgármester csütörtökön.
Tovább...

Így épül Sopron új uszodája

2020. 05. 13.

Jó ütemben épül Sopron új uszodája. Látványos szakaszához érkezett a szerkezeti építkezés. A kivitelezés során korábban alapozási nehézségek merültek fel a talajmozgás miatt, ezért több hónapot húzódtak a munkálatok, ám az enyhe tél az építkezésnek kedvezett, hiszen sem fagy, sem hó nem nehezítette a munkát.
Tovább...

Új városi uszoda - ütemterv szerint halad a beruházás

2020. 03. 11.

Az új soproni uszoda építésének sajtóbejárása zajlott szerda délután. A jelenlegi helyzet szerint a meghosszabbított határidőre, tehát 2021 áprilisára elkészülnek a munkálatokkal és a tervezett anyagi keretbe is bele fog férni a beruházás.
Tovább...

Kiválóan halad a Modern Városok Program Sopronban

2020. 01. 06.

A 23 megyei jogú város közül Sopron éllovas a Modern Városok Program tekintetében is – jelentette ki Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfői sajtótájékoztatóján a Városházán.
Tovább...

Tervszerűen folyik a kivitelezés az uszoda területén

2019. 09. 18.

Jó ütemben haladnak a fedett uszoda építési munkálatai – hangzott el a szerdai sajtónyilvános bejáráson. A beruházás a Modern Városok Program keretében valósulhat meg, és azt a célt szolgálja, hogy Sopron a vízi sportokban is fejlett infrastruktúrával rendelkezzen.
Tovább...

A 2016. 08. 01. előtti hírek az alábbi címen érhetők el: http://www.sopron.hu/Sopron/portal
Kérem, várjon... Kérem, várjon...