Uszoda

Uszoda

A városi strand területén az uszoda fejlesztése a Modern Városok Programban valósul meg a West Hungária Bau Kft. (WHB) és Fertődi Építő Zrt. (FÉSZ) kivitelezésében. A beruházás összköltsége 640 millió Ft, melyet a Magyar Kormány biztosít. Öt medencével és 1300 fős lelátóval jön létre új uszoda a 115 éves fürdő területén.

Cikkeink a témában

Hamarosan átadják az új soproni uszodát

2021. 04. 26.

A Modern Városok Programnak köszönhetően az ország egyik legkorszerűbb és legnagyszerűbb sportkomplexuma nyílik meg hamarosan mindenki örömére - írja mai Facebook bejegyzésében Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője annak apropóján, hogy bejáráson vett részt az épületben. A soproni polgárok döntése alapján Lőver Uszoda lesz az új létesítmény neve.
Tovább...

Mi indokolja a névválasztást az új soproni uszodánál?

2021. 02. 26.

Sopron polgármestere, Farkas Ciprián kedden jelentette be, hogy javaslatokkal élhetnek a soproniak a város új uszodájának elnevezésére. Azóta rengetegen voksoltak online, ugyanakkor az a kérdés is felvetődött, hogy miért is szükséges mindez? Számukra próbálunk támpontokat és válaszokat adni cikkünkben, a korábbi létesítményhez kapcsolódó történeti adatokat is segítségül hívva.
Tovább...

Így kerülnek a helyükre a hatalmas főtartó gerendák Sopron új uszodájában - Videóval

2020. 06. 27.

Az uszoda építkezésének talán egyik leglátványosabb folyamata, amikor helyükre kerülnek a hatalmas, 42 méter széles, 15 tonna súlyú és 3 méter magas ragasztott fa tartógerendák. Ezt a rendkívül nagy szakértelmet igénylő munkafolyamatot mutatja be a WHB Group videója.
Tovább...

Így épül Sopron új uszodája

2020. 05. 13.

Jó ütemben épül Sopron új uszodája. Látványos szakaszához érkezett a szerkezeti építkezés. A kivitelezés során korábban alapozási nehézségek merültek fel a talajmozgás miatt, ezért több hónapot húzódtak a munkálatok, ám az enyhe tél az építkezésnek kedvezett, hiszen sem fagy, sem hó nem nehezítette a munkát.
Tovább...

Felavatták a Lővér Strandfürdőt

2019. 04. 06.

Felavatták a Lővér Strandfürdő két új medencéjét, amely az új fedett uszoda megépüléséig kiszolgálja majd a sportolók igényeit is –ez légsátras fedéssel valósul meg. A strandfürdő két új medencéje és az uszoda újjáépítése a Modern Városok Program keretében valósulhat meg. Az eseményen letették az új uszodaépület alapkövét is.
Tovább...

Kérem, várjon... Kérem, várjon...