| 2023. április. 27. | 1 perc olvasás

A titok a részletekben rejlik

Színek és részletek címmel nyílt kiállítása Adrienn F. K. rajzművésznek a Petőfi Színházban. A fiatal alkotó képei már-már a szemfényvesztés kategóriába tartoznak. Első ránézésre úgy tűnik, mintha egy fotót látnánk. Képeinek részletgazdagsága, színvilága olyan pontos kidolgozást mutat, hogy elképzelhetetlennek tűnik, hogy mindezt csupán színes ceruzával készíti.

A Soproni Petőfi Színház épülete ad otthont annak a csodálatos kiállításnak, mely a Színek és részletek címet kapta. Adrienn F. K. soproni művész képei színes ceruzával készülnek, amit első ránézésre nem mondanánk meg, hisz annyira részletgazdagok, hogy már-már fotóminőségben készülnek.

Egy egy rajz elkészítése, akár 50 munkaórát is igénybe vesz. Az alkotó soha nem tanulta iskolában a technikát, csakis autodidakta módon sajátította el a rajzolás művészetét. Mint mondja a kitartás a legfontosabb kulcs, minden más tanulható.

"Általában van bennem valamilyen érzés amit ki akarok adni, azt próbálom megalkotni.

Ez egy önkifejezés. Úgy tudok magamból kiadni minden érzést, ha leülök az asztalhoz és a ceruzával papírra vetem.

Rengeteg réteget, rengeteg színt rakok egymásra. Nagyjából 300 ceruzám van. Fogalmam sincs hány réteg vagy hány szín kerül egymásra, csak addig csinálom amíg a végén úgy nem néz ki ahogy, szeretném, ahogy a fejemben létezett. A mostani kiállításra 16 db nagyméretű képet hoztam, melyek között van állatos, virágos, de más természeti jelkép is. Sokszor a legváratlanabb dolgok ihletnek meg."  - mondta el Adrienn F. K.

A kiállítás a Petőfi Színházban a Chicago című előadás kísérőprogramja. Hisz míg a színmű felfokozott állapotba hozza a nézőket, addig a szünetben ezek a képek egy kis kontrasztot állítva lenyugtatják a lelket. A tárlat június 5-ig tekinthető meg előadási napokon.


 


 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek