| 2021. január. 19. | 1 perc olvasás

A védőoltással kapcsolatos kérdésekre válaszol a soproni háziorvos

Az elmúlt időszakban több alkalommal is lehetett hallani arról, hogy a védőoltások komoly mellékhatásokat okozhatnak és fölöslegesen terhelik a szervezetet. A felmerülő kérdésekre válaszol Dr. Kárpáti György, háziorvos aki már megkapta a koronavírus elleni vakcina első adagját.

"Jelenleg a Pfizer-Biontench, a Moderna, a kínai és az orosz vakcinákról tudunk. A gyerekkorunkban megkapott védőoltások nagy része a Szovjetunióból származott. Az elmúlt években Oroszországban is komoly technológiai fejlődések mentek végbe. Fontos, hogy elengedjük a rossz beidegződéseket és bízzunk a szakemberekben  - mondta dr. Kárpáti György, háziorvos.

Dr. Kárpáti György, háziorvos a Mozaik című műsorban
Dr. Kárpáti György, háziorvos a Mozaik című műsorban

„Elsők között jelentkeztem a koronavírus elleni vakcinára melynek az első adagját már megkaptam. Az átmeneti fáradtságon kívül más tünetet nem okozott a védőoltás. A járvány mindenki számára sok kellemetlenséget okozott,  gondoljunk csak a turizmusra és a vendéglátásra. Mindenkit arra bíztatok, hogy jelentkezzen a védőoltásra"  - hangsúlyozta dr. Kárpáti György.

„A Pfizer-Biontech vakcina kifejlesztésében több magyar tudós köztük Karikó Katalin is részt vett. Ez a vakcina egy olyan hírvivő RNS-t tartalmaz, amely a koronavírus anyagát nem tartalmazza. A szervezet megkapja az információt és beindítja a védekező mechanizmust. – tette hozzá a soproni háziorvos. 

A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg:

A magyar kutatónő felfedezéséről írt korábbi írásunkat itt olvashatják:

https://www.sopronmedia.hu/cikkek/magyar-kutatono-felfedezese-is-kellett-a-vakcinahoz

Borítókép; MTI 

Legnépszerűbb cikkek