| 2021. április. 30. | 1 perc olvasás

Az egészséges táplálkozásra hívja fel a figyelmet a Magyar Vöröskereszt

A februárban indított „Őrizd meg az egészséged a tél végén is!” kampányban a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége és a Magyar Vöröskereszt közösen hívta fel a figyelmet az egészséges táplálkozásra és az immunrendszer védelmére. Mindkét szervezet számára fontos, hogy a lakosság hiteles forrásokból tájékozódjon az egészségmegőrzésről, ezért folytatják az együttműködést, hogy a hazai táplálkozástudományi szakemberek üzenetei minél több emberhez eljuthassanak.

Folytatva az eredeti kampányt, a jövőben is olyan tippeket és tanácsokat osztanak meg, amelyek a szezonális ételeket figyelembe véve igyekeznek felhívni a lakosság figyelmét a kiegyensúlyozott táplálkozásra. A koronavírus-járvány alakulása miatt kiemelten fontos, hogy fertőzés esetén is ügyeljünk a megfelelő tápanyagok bevitelére, továbbá figyeljünk a folyadékpótlásra. Emellett a tájékoztató anyagok kitérnek arra is, hogy milyen tartós élelmiszereket érdemes vásárolni, úgy, hogy a boltban eltöltött idő is csökkenjen.

A Magyar Vöröskereszt feladatai közé tartozik többek között, hogy népszerűsítse az egészségmegőrzésre és egészségfejlesztésre irányuló üzeneteket. Ezért a közösen kidolgozott tájékoztató anyagok mellett felhívják a figyelmet az MDOSZ által megalkotott és a Magyar Tudományos Akadémia ajánlásával rendelkező új hazai táplálkozási ajánlásra, az OKOSTÁNYÉR® kezdeményezésre, amely közérthetően, élelmiszerekre lefordítva mutatja meg mindenki számára hozzáférhetően, hogy hogyan lehet megvalósítani az egészséges táplálkozást.

Néhány hasznos tanács az egészség megőrzéséért:

  • Igyon legalább napi 8 pohár folyadékot!
  • Egyen többször kevesebbet!
  • Írjon bevásárlólistát, és csökkentse a boltban tartózkodás idejét!
  • A fagyasztott zöldségek és gyümölcsök vitamintartalma közel azonos, mint a friss terményeké!
  • Részesítse előnyben a kalória -és fehérjedús ételeket, igyon tápláló turmixokat !
  • A cink részt vesz a fehérje-, zsír-, valamint a szénhidrát-anyagcserében, számos enzim és inzulin alkotórésze is.

Borítókép; pixabay 

Legnépszerűbb cikkek