| 2022. november. 11. | 1 perc olvasás

Az egészséget és jóllétet támogató városi környezet kialakításáról tanácskoztak

Plenáris ülésekkel folytatódott az Egészséges Városok Kárpát-medencei Egyesületének Sopronban rendezett szimpóziuma. Az eseményen dr. Vitályos Eszter miniszterhelyettes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára, a tanácskozás fővédnöke elmondta: az egyensúly megtartása életünk, belső harmóniánk, mentális és fizikai egészségünk szempontjából is kulcsfontosságú.

- A kormány a 2010 utáni időszakban számos olyan intézkedést kezdeményezett, amelyek az egészség megőrzését és fejlesztését szolgálják. A minisztérium küldetését Csák János miniszter egyértelműen kijelölte: a legalapvetőbb emberi jogok megteremtése és minél több emberhez történő eljuttatása. Az alappillérek közül legfontosabb a béke és a biztonság, a második a kötődés - családunkhoz, hazánkhoz -, majd jön a gondoskodás, végül az arany középút, vagyis az egyensúly – mondta a parlamenti államtitkár. Arra kell törekednünk, hogy minél több kiegyensúlyozott egyén, család legyen a társadalom építőköve, és lakóhelyeink, környezetünk is ezt tükrözze – tette hozzá dr. Vitályos Eszter.

fotó:Griechisch Tamás

Mint arról csütörtökön már arról beszámoltunk, városunk ad otthont idén a 26 tagvárost számláló Egészséges Városok Kárpát-medencei Egyesülete 34. szimpóziumának.  A jelenlévőket dr. Farkas Ciprián is köszöntötte, felidézte Sopron kiemelkedő történelmi eseményeit, városunk természeti, épített és kulturális értékeit, valamint az egyesület céljaihoz is illeszkedő fejlesztéseket. Kiemelte: fontos az egészséges környezet megőrzése. Ehhez pedig nélkülözhetetlen az innováció és a fenntarthatóság.

fotó: Griechisch Tamás
fotó:Griechisch Tamás

 

Legnépszerűbb cikkek