| 2021. február. 5. | 1 perc olvasás

Az ingázók ügyében egyeztetett Szijjártó Péter az osztrák külügyminiszterrel

A jövő héten összegyűjtik az ingázókra vonatkozó új osztrák szabályozás gyakorlati következményeit, amiket Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter továbbítani fog Alexander Schallenbergnek, kérve tőle, hogy vegye ezeket figyelembe az intézkedések jövője szempontjából.

Az osztrák kormány február 10-től szigorított határátlépési rendet vezet be, amely hátrányosan érinti az Ausztriában dolgozó, ezért oda ingázó magyarokat-írta Facebook- posztjában Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter úgy fogalmazott: „Számos tisztázandó kérdés van az elvégzendő tesztek helyszínével, típusával és regisztrálásával kapcsolatban, emellett külön problémát jelent a várakozási idő további meghosszabbodása is.”

Hangsúlyozta: a nap folyamán a határmenti térség több országgyűlési képviselőjével, köztük Barcza Attilával is egyeztetett az új osztrák szabályozásról.

Az egyeztetések szempontjából fontos számításba venni, hogy Ausztriában mára virradóra 1591 új koronavírusos esetet, 30 új halálesetet,  21023 aktív esetet rögzítettek,  ebből 1383 beteget  kórházban, 303-at pedig  intenzív osztályon ápolnak. Ezen adatok tükrében is döntött korábban Ausztria a szigorításokról, és a mérsékelt nyitásról néhány területen.

Legnépszerűbb cikkek