| 2021. február. 3. | 1 perc olvasás

Február 10-től kötelező a regisztráció és a teszt az Ausztriába ingázóknak

Az Ausztriába belépő ingázóknak február 10-től kötelező a regisztráció és a koronavírus teszt, utóbbi hét napnál nem lehet régebbi – tudósít a volksgruppen.orf.at a részletszabályokról.

A Szociális Minisztérium által szerdán kiadott új belépési szabályozásból kiderül, hogy az ingázóknak is regisztrálniuk kell és koronavírus-teszten kell részt venniük, a határátlépés előtt. A többi utazó számára lényegében marad minden a régiben. A tíznapos karantént – a korábbi bejelentésekkel ellentétben továbbra is meg lehet szakítani egy negatív teszttel.

Ami az ingázókat illeti, minden héten egyszer regisztrálniuk kell magukat, mint minden más beutazónak. Ezenkívül be kell mutatniuk a határátlépés előtt egy negatív Covid tesztről szóló antigén- vagy PCR-vizsgálati eredményt, amely nem lehet hét napnál régebbi.

Azoknak az ingázóknak, akik ritkábban, mint hetente egyszer utaznak be Ausztriába, az országba való belépés előtt szintén regisztrálniuk kell. A regisztráció február 10-től kötelező, és február 7-től lehetséges.

A jogszabály tartalmazza az ingázó pontos meghatározását is, amely szerint ingázónak számít az, aki munka miatt utazik Ausztriába, akárcsak az, aki az iskolai tanulmányai miatt, vagy családját vagy élettársát látogatja meg.

Korábbi cikkünkben a Burgenland területén ingyenesen elvégeztethető koronavírus-tesztelési helyekről is írtunk, amelyet azok a magyarok vehetnek igénybe, akik rendelkeznek ausztriai lakcímmel, vagy ausztriai munkáltatói igazolással.

Regisztrálni pedig az alábbi oldalon lehet:

https://www.formularservice.gv.at/site/fsrv/user/formular.aspx?pid=15dd7f9c98c24952828eb414c8884f1a&pn=Bfd027cf662624276a5ca9a9b970bcdf9

 

 

Borítókép forrása: www.volksgruppen.orf.at

Legnépszerűbb cikkek