| 2021. február. 23. | 1 perc olvasás

Bemutatjuk a soproni általános iskolákat

A koronavírus járvány miatt idén csak online módon ismerkedhetnek meg a leendő elsősök szülei a soproni általános iskolákkal. Az elkövetkezendő hetekben a Sopron Televízió Mozaik című műsorában, és a SopronMédia oldalán mutatjuk be az intézményeket. A sorozattal a beiskolázás előtt álló gyermekek szüleinek szeretnénk segítséget nyújtani.

A leendő elsősöknek és szüleiknek jelenleg nincs lehetőségük arra, hogy személyesen tekintsék meg az általános iskolákat. A Sopron Televízió Mozaik című műsorában az alapfokú intézmények igazgatói hasznos információkkal látják el a beiratkozással kapcsolatban a szülőket.

A Deák Téri Általános Iskola integrált művészeti tantervű osztálya és normál tantervű osztálya várja a jelentkezőket. A Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola két tánc- és mozgóművészeti, valamint egy hagyományos osztály elindítását tervezi a 2021/2022-es tanévben. A Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola négy tagozata várja a leendő elsősöket. A Lackner Kristóf Általános Iskola az egészséges életmódra nevelésre, a környezettudatosságra és az informatikai ismeretek fejlesztésére is kiemelt figyelmet fordít.

A Soproni Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium a szilárd hitbeli nevelés mellett a tehetséggondozásra és a felzárkóztatásra is nagy hangsúlyt fektet. A Gárdonyi Géza Általános Iskola pedagógusai a nyolc év alatt sokoldalú képzéssel készítik fel a középiskolára a diákokat. A Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola célja, hogy a magyarországi német nemzetiség értékeit ismerő, azzal azonosulni tudó, önmagukért és környezetükért felelősséget vállaló gyermekeket neveljen.

A soproni intézményekről szóló hétrészes sorozatunkat az alábbi linken keresztül tekinthetik meg az érdeklődők: https://www.sopronmedia.hu/beiskolazas

Borítókép; pixabay 

Legnépszerűbb cikkek