| 2021. január. 22. | 1 perc olvasás

Csendes főhajtás a Magyar Kultúra Napján Sopronban

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata a járványhelyzet miatt idén szűk körben emlékezett meg az évfordulóról.

Koszorúzással és csendes főhajtással emlékezett meg a Magyar Kultúra Napjáról Sopron Önkormányzata. A Deák téri Kölcsey-szobornál először Dr. Farkas Ciprián polgármester, Dr. Simon István alpolgármester, Csiszár Szabolcs alpolgármester, Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője helyezte el a tisztelet koszorúját. 


fotó: Griechisch Tamás

„1823-ban ezen a napon írta meg Kölcsey Ferenc Csekén a Himnuszt, mely a magyar történelem vérzivataros évszázadait eleveníti fel. Fontos, hogy hagyományainkat és kulturális örökségeinket megismertessük és továbbadjuk a következő generációknak. Ebben az esztendőben a koronavírus-járvány miatt szűk körben emlékezünk meg a magyar kultúra képviselőiről. Bízunk benne, hogy jövőre méltóképpen tudjuk megünnepelni a magyar kultúra napját” – mondta dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere.

Az ünnepség zárásaként önkormányzati képviselők helyezték el az emlékezés koszorúit a Kölcsey-szobornál.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek