| 2023. június. 23. | 1 perc olvasás

Dr. Farkas Ciprián: 50 millió forintos rezsitámogatásról döntöttünk

Csütörtökön rendes és rendkívüli ülést tartott Sopron közgyűlése, amelyen többek között arról döntöttek, hogy olcsóbb lesz a parkolás az Árpád utcai parkolóházban és a mélygarázsban. Erről, valamint egyéb, városunkat érintő aktualitásokról beszélt a Sopron TV Mozaik című műsorában dr. Farkas Ciprián polgármester.

 - Azon soproni családok, s azon soproni emberek, akik önkormányzati tulajdonú társasházban laktak, és ezekben a házakban házközponti fűtés volt, lényegében kimaradtak az előző fűtési szezon során a rezsicsökkentett árból. Az a célunk, és mindig az is lesz, hogy megvédjük a magyar és a soproni embereket a hibás brüsszeli szankciós politika hátrányaitól. Ezért most az önkormányzat, hogy kompenzálja ezeket a családokat 50 millió forintos extra támogatást ad azért, hogy az előző fűtési szezonban elszenvedett plusz költségek megtérüljenek. Fontos tudni, hogy a jövőre vonatkozóan ez a jogi anomália már megoldott, tehát ilyen többet nem lesz. Azonban most mi, Sopron Megyei Jogú Város közössége, helytállunk ezen családok tekintetében – részletezte a polgármester.

A teljes beszélgetést az alábbi videóban tekintheti meg:

 

A közgyűlésről  szóló tudósításunkat IDE kattintva olvashatja el.

 

Dr. Farkas Ciprián elmondta: „számos tekintetben hozzányúltunk a fizető parkolás rendjéhez a városban, melyek célja a mélygarázs és az Árpád utcai parkolóház használatának népszerűsítése a 480 forintról 400 forintra csökkentéssel.”

Szólt továbbá arról, hogy az épülő Hillebrand utcai bölcsőde az ősz folyamán nyitja meg kapuit 84 férőhellyel. Most azon dolgoznak, hogy megfelelő létszámú személyzet álljon majd munkába.

fotó:Griechisch Tamás

 

Legnépszerűbb cikkek