| 2020. április. 21. | 1 perc olvasás

Dr. Farkas Ciprián:a gazdaságnak nagy szüksége lesz a diplomás munkavállalókra

A Soproni Egyetemen 1800 diploma vár kiadásra, emelte ki dr. Farkas Ciprián polgármester a közösségi oldalán látható keddi bejegyzésében, ahol kitért arra is, hogy a digitális átállás is sikeresen megtörtént az intézményben.

 - Sopron egyetemi város: a közelmúltban egyeztettem prof. dr. Náhlik András rektorral arról, hogy a városban hány hallgatót érint a kormány intézkedése. Mint ismert, Magyarország Kormánya úgy segíti a végzősöket, hogy mentesíti a nyelvvizsga kötelezettség alól. A gazdaságnak nagy szüksége lesz majd a diplomás munkavállalókra - olvasható dr. Farkas Ciprián Facebook oldalán. 

Korábban írtuk, hogy április elején jelentette be Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter, hogy a Gazdaságvédelmi Akcióterv munkahelyteremtési programjának részeként, az eddig nyelvvizsga hiányában beragadt 75 ezer diplomát kiadják. A nyelvvizsga nélkül átvehető diplomák közül nagyjából 2000 darab a Soproni Egyetemről fog kikerülni.  A döntés vonatkozik minden diplomára - függetlenül a végzés idejétől, egyetemtől, szaktól -, valamint a felsőoktatási szakképzési oklevelekre is.

Legnépszerűbb cikkek