| 2023. december. 22. | 2 perc olvasás

Dr. Farkas Ciprián: töretlen maradt a város fejlődése

Az év utolsó közgyűlését követő napon a Sopron TV Mozaik című műsorának vendége volt dr. Farkas Ciprián. Sopron polgármestere a képviselő-testület döntéseiről számolt be, a megvalósult fejlesztéseket ismertette, és az év utolsó napjának programját is részletezte.

-          Kóczán Pétert választotta a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetőjének a közgyűlés, de  Szolnoki Tibor színművész is kiváló, előremutató pályázatot nyújtott be. Köszönjük, hogy pályázott, szeretnénk, ha a kulturális életet továbbra is színesítené tevékenységével városunkban - emelte ki dr. Farkas Ciprián.

Az elmúlt időszakot értékelve a polgármester elmondta: a városfejlesztés nem szenvedett csorbát, a Modern Városok Program továbbra is haladt! Sopron kiemelkedő sikereket ért el a többi magyar várossal összevetve is a Modern Városok Program tekintetében. Csak az idei esztendőben felújítottuk a Paprétet, a Washington-parkot, a Szélmalom teret, átadtuk a Múzeumnegyedet, a Hillebrand utcában egy új bölcsődét adtunk át, felújítottuk a Lenkey utcai egészségházat, melynek karbonlábnyoma, károsanyag-kibocsátása sokkal kisebb, mint volt annak előtte, és meglehetősen korszerű körülmények között tudják a soproniak intézni azokat a dolgaikat, amiket egy egészségházban intézni lehet és kell, ha az élet úgy hozza. Egy új inkubátorházat is átadtunk, hiszen megerősítjük a helyi gazdaságot. Ez a célunk, és az, hogy befektetőket hozzunk Sopronban az ipari parkba is, hiszen a logisztika kézenfekvő a város adottságait tekintve, és abból kifolyólag is, hogy az ipari park mellett van a GYSEV CARGO és az M85-ös gyorsforgalmi út.

A teljes beszélgetés itt látható:

„Meg kell őriznünk Magyarország és Sopron békéjét és biztonságát, hiszen várost fejleszteni és országot építeni csak békében és biztonságban lehet” – mondta a városvezető a jövő évre tekintve.

A polgármester hangsúlyozta: Szilveszter napján felkeresi azokat az ügyeleteket, amelyek az év utolsó napján is szolgálatot látnak el, hogy megköszönje munkájukat, majd részt vesz Sopron Város Fúvószenekara szilveszteri koncertjén. A Mária-szobornál pedig igazi bulihangulat várja a soproniakat, hiszen fellép a Republik és DJ Jokó is.

Legnépszerűbb cikkek