| 2020. augusztus. 26. | 1 perc olvasás

Emlékhelyek napja - programkínálat a kastélyokban

Idén az Emlékhelyek napját a Nemzeti Összetartozás Évéhez kapcsolódva rendezi meg augusztus 29-én a fertődi és a nagycenki örökséghelyszínein az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Nonprofit Kft.

Szombaton az Emlékhelyek napja alkalmából egész nap tematikus tárlatvezetésekkel várja a fertődi Esterházy-kastély a látogatókat. A kastély nyári ebédlőjében egy történelmi kamarakiállítás idézi fel az Esterházy hercegek 20. századi sorsát.

A kiállítás és a tárlatvezetés alatt a látogatók az Esterházy-család Trianon utáni sorsával ismerkedhetnek meg. Számos izgalmas történetet hallhatnak Esterházy Antal herceg kalandokban gazdag, mozgalmas életéből, aki - többek között - átszelte a sivatagot és találkozott az „angol beteg”-ként közismertté vált Almássy László gróffal. A tematikus tárlatvezetések során arról is szó esik, amiként a család a második világháború borzalmait, majd a kommunista diktatúrát átvészelte.

A nagycenki Széchényi-örökség helyszínein az Emlékhelyek napján délelőtt 10 órakor szakmai vezetést tartanak a kastélymúzeumban, délután 15 órától „A Széchényiek a Kárpát-medencében és a nagyvilágban” címmel tartanak vezetéssel egybekötött szakmai előadást és kegyeleti főhajtást a mauzóleumban.

Legnépszerűbb cikkek