| 2020. július. 8. | 1 perc olvasás

Fellendülőben van a soproni piac forgalma

Az elmúlt hónapok megpróbáltatásai lassan véget érnek - a koronavírus-járvány és az aszályos időszak után, fellendülőben van a városi piac forgalma is. A zöldségek és gyümölcsök mennyisége nem változott, viszont az áruk emelkedett tavalyihoz képest.

A helyi vásárcsarnokban gyorsan fogynak a környékbeli őstermelők portékái. A vásárlók körében egyre nagyobb az igény a friss és jó minőségű hazai termékekre. Nem elhanyagolható az sem, hogy a piacon általában közvetlenebb kapcsolat alakul ki az eladók és a vevők között.

– Szeretem a megbízhatóságot, hogy közvetlen kapcsolatban vagyok a termelővel. Tudom, hogy itt mindig friss, háztáji terméket kapok. Nem beszélve arról, hogy az eladók rugalmasak – tudok alkudozni, és megrendelni azt, amit aznap nem tudtam megvásárolni – mondta el Pál Györgyné.

Az árak a tavalyihoz képest emelkedtek - az elmúlt hónapok szeszélyes időjárása a zöldség- és gyümölcstermesztés nagy részére kihatott: a gyökérzöldségek kivételével szinte a legtöbb termés megsínylette a sokáig tartó aszályos időszakot. 

Zsirai Alajosné, őstermelő
Zsirai Alajosné, őstermelő

– A sárgarépa, a krumpli és a hagyma még elfogadható, azonban összességében vannak problémák a zöldségekkel. Most a fólia alatt termesztett növények, amik jelenleg aktuálisak, a közeljövő pedig a paprikákról és a szabadföldi terményekről fog szólni – részletezte Zsirai Alajosné, őstermelő.

A napsütés és az elmúlt hetek esőzései azonban reménnyel töltik el a helyi őstermelőket – a kedvezőbb időjárásnak köszönhetően a soron következő termések minősége és mennyisége jobbnak ígérkezik.

Borítókép: Griechisch Tamás, korábbi felvétel

Legnépszerűbb cikkek