| 2019. november. 2. | 1 perc olvasás

Gyertyalángok százai ragyogtak a hősök üdvéért

Több ezer síremlék áll a sopronbánfalvi Hősi Temetőben - ki tudhatja, mennyi tartozik olyan emberhez, aki távol a szeretteitől, a háború poklában tért örök nyugovóra... A sírkertben pihenő valamennyi hősi halott emléke előtt tisztelegtek kegyeleti gyertyagyújtással november elsején.

A szervező Bánfalvaért Baráti Kör elnöke, Igrecz Katalin rávilágított a megemlékezés fontosságára - ugyanis amíg szeretteinket nem feledjük, addig a földi életünknek is részei maradnak. 

A sírkertben nyugvókért Németh Attila, a Soproni Kertvárosi Plébánia plébánosa vezetésével imádkozhattak a hívek - ennek folyamán megérthették mindenszentek napjának valódi üzenetét: ez az ünnep azt mutatja, van remény arra, hogy mindannyian a Mennyországba kerülhetünk és újra találkozhatunk megboldogult szeretteinkkel.

A kegyeleti gyertyagyújtáson részt vett Mágel Ágost önkormányzati képviselő, a Soproni Honvéd Hagyományőrzők Egyesülete és az Önkéntes Területvédelmi Tartalékosok Győr-Moson-Sopron megyei zászlóalja is.

A sopronbánfalvi Hősi Temetőben két hektárnyi területen több, mint 3200-an nyugszanak - katonák, hadifoglyok és civil háborús áldozatok. Az elhunytak körülbelül 20 különböző nemzetiséghez tartoznak.

Felvételek: Riba Szabolcs

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek