| 2023. május. 19. | 1 perc olvasás

Idén is koccinthatunk a borünnepen – elkezdődött a háromnapos rendezvény

Új helyszínek és minden korábbinál nagyobb gasztronómiai kínálat várja idén a látogatókat a Soproni Borünnepen. Május 19-21. között a soproni borászatok borai állnak a középpontban, de minden korosztály megtalálja majd a számára leginkább megfelelő programokat. Az elmúlt napok esős, borongós időjárása után bizakodhatunk a napsütésben is. Erről már a péntek esti megnyitón meggyőződhettek a jelenlévők.

A Soproni Borvidék Borversenyének díjátadásával kezdődött a Soproni Borünnep megnyitója, melyen részt vettek a soproni borlovagok, és köszöntőt mondott Molnár Ákos, a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanács elnöke. Sopron Város Borának díjait dr. Farkas Ciprián polgármester és Barcza Attila országgyűlési képviselő adta át a legjobbaknak.

Soproni Borvidék Borversenyének díjazottjait IDE kattintva olvashatja.

fotó:Griechisch Tamás

Dr. Farkas Ciprián polgármester megnyitóbeszédében kiemelte: „ez a legnagyobb bornapok, amit valaha szerveztünk. Sopronban a bor a kultúránk része, illik felelősséggel viseltetnünk iránta. Az önkormányzat éppen ezért a magyar kormánnyal karöltve a közelmúltban támogatta egy közösségi borüzlet létrehozását a Deák téren. Ez hamarosan a soproni bor agorája lesz, ahol minden soproni bortermelő be tudja mutatni fajtáit és borait. Nagyszerű borászaink vannak és kitűnő fajtáink, ennek gyümölcseit élvezhetjük a következő két napban.”

fotó:Griechisch Tamás

Közel 20 soproni borász és közel 100 szolgáltató vesz részt az idei Soproni Borünnepen. Ezúttal négy helyszínen - kisvárkerületi parkoló, Mária-szobor rendezvénytér, Fő tér, Bástyagödör – várják a soproniakat és a városba érkező vendégeket a szervezők Sopron legnagyobb ingyenes szabadtéri rendezvényére. 

fotó:Griechisch Tamás

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek