| 2021. február. 22. | 1 perc olvasás

Jól haladnak a munkálatok a Szent Orsolya-iskolában

Félidejéhez érkezett a Szent Orsolya Iskola felújításának utolsó üteme. Jól haladnak a munkálatok már a Széchenyi téri szárnynál is. Az intézmény alsósai a beruházás ideje alatt a Deák téri Alkalmazott Művészeti Intézet épületébe járnak; ezt a helyzetet véglegesítené és az épületet meg is vásárolná a Győri Egyházmegye az egyetemtől.

A jelentős kormányzati forrásból megújuló Szent Orsolya-iskoláról a fenntartó részéről dr. Veres András megyéspüspök elmondta, hogy hamarosan teljesen megújul az intézmény. Az épület több ütemben megvalósuló felújítása az utolsó fázisához érkezett, most félúton tart a kivitelezés. Az Orsolya téri szárnyban vannak már elkészült épületrészek, a Széchenyi térnél pedig jelenleg a Horváth-ház felújítása zajlik.

A munkálatok 2019 decemberében kezdődtek, és várhatóan 2021 őszéig tartanak. 

„A felújítás fontos, hiszen azon családok, akik szeretnék gyermeküket óvodás kortól az érettségiig katolikus környezetben nevelni, a jövőben modern intézményt választhatnak Sopronban" - tette hozzá a megyéspüspök.

A Deák téri AMI épületében maradnának az alsósok a jövőben is.

A tavalyi tanév kezdetén a felújítás miatt áthelyeztek néhány osztályt a Deák térre, az egyetem AMI épületébe, akkor még átmeneti jelleggel.

Dr. Veres András elmondta, szeretnék végleges használatba venni az intézményt, és megvásárolni a Soproni Egyetemtől; erre pozitív választ kaptak, és reméli, hogy hamarosan megegyezésre tudnak jutni az átvételről.

az AMI épülete ad otthont az alsósoknak
az AMI épülete ad otthont az alsósoknak
fotó: Griechisch Tamás

A beruházásról Farkas Ciprián polgármester és Barcza Attila országgyűlési képviselő is beszámolt Facebook-oldalán a közelmúltban.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek