| 2021. június. 1. | 1 perc olvasás

Jövő héten átadják az M85 újabb szakaszát

Információink szerint június 9-én adják át az M85-ös autóút Sopron Kelet forgalmi csomópont - Balfi csomópont közötti szakaszát.

Mint ismeretes, az autóút Csorna és Fertőrákos csomópont közötti szakaszának kiépítése négy részben történik meg a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában. A magyarepitok.hu online médium értesülései szerint a műszaki átadás-átvétel a teljes szakaszra (Sopron Kelet - Fertőrákosi forgalmi csomópont) lezárult, a forgalomba helyezési eljárás pedig megkezdődött szintén a teljes szakaszra. 

A IV-es szakaszhoz kapcsolódóan a 8527-es Fertőrákosi utat új nyomvonalra helyezik a soproni Szent Mihály temetőt megkerülve, amely a jelenlegi Mély út nyomvonalához igazodik. A Mély út építésével kapcsolatos cikkünket itt olvashatják. 

Jelenleg is folynak itt munkálatok, valamint a Pozsonyi út forgalma az M85-nél a legutóbbi állapothoz képest most már az új nyomvonalon, az autóút felett átvezető Fertőrákos csomóponton keresztül halad.

A déli járat fejtési munkái elérték a 188,5 méteres szakaszt, mely az alagút 0+226,0 szelvénye. Az út osztrák határig tartó folytatásán az M85 V. szakaszán (M85 autóút Fertőrákos csomópont - Sopron országhatár szakasz a meglévő 84. sz. főúti Határátkelőhelyhez történő ideiglenes visszakötéssel, valamint a 8647. jelű Sopron ÉNY-i elkerülő út kivitelezése). 

Ennek része a 780 méteres Bécsi dombi alagútpár megépítése. A magyarepitok.hu információihoz képest már elindult a második (északi) alagútjárat fejtése, illetve a déli járat fejtési munkái mára elérték az alagút 226 méteres szelvényét, mely a zárt építési móddal készülő alagútrészen 188,5 méter fejtett szakaszt jelent. Ebben a járatban a napokban megtörtént az első segélykérő fülke kialakítása is.

Legnépszerűbb cikkek