| 2021. március. 29. | 1 perc olvasás

Kapaszkodó az alzheimeres beteget ápolók részére

Az időskori kóros feledékenység váratlan helyzet elé állítja a hozzátartozókat, ebben segít már 5 éve a Soproni Alzheimer Café, melynek működése a COVID járvány miatt jelenleg szünetel. Az alzheimeres beteget ápoló hozzátartozók támogatását szolgálja a demencia hátizsák, melyben a betegek ápolásával kapcsolatos kiadványokat és ismertetőket is találnak az érdeklődők.

A hátizsákban demenciáról szóló részletes tájékoztatót találnak „Kapaszkodó” címen. Szakirodalmi és hozzátartozók által irt kiadványokat, illetve segítő gyakorlatokról szóló ismertetőket is összegyűjtött az Alzheimer Café csapata. A táskában az  otthon ápolást segítő gyakorlati kézikönyveket is találnak a hozzátartozók, melyekből 1 példányt megtarthatnak, hogy legyen segítségükre akkor is, amikor az ápolás nehezebb szakaszába érkeznek.

Demencia Hátizsák kölcsönözhető az alábbi helyszínekről, előzetes egyeztetés után:

Soproni Szociális Intézmény:

Kossuth u. 10  Telefonszám:36 99 506 415, [email protected]

Idősek Otthona Balfi u. 80 sz. Titkárság,

Telefonsz: 36 99 505 217 [email protected]

Gondozási Központ Major köz 3.sz.

Tel.sz.:36 99 505 599 e-mail: [email protected]

Ha már kitanulmányozta a hátizsák anyagát, akkor vigye vissza a kölcsönzés helyére, hogy újabb hozzátartozó kaphasson segítő anyagot áldozatos munkájához. Az egyéni javaslatokat a hátizsákban található  „Üzenő füzet”-ben írhatják meg az érintettek.

Borítókép; pixabay 

Legnépszerűbb cikkek