| 2022. augusztus. 11. | 2 perc olvasás

Lovaglás és torna, testi-lelki feltöltődés: a HelLÓ-Art Lovastorna Egyesület tábora

Harmadik alkalommal rendezi meg a HelLÓ-ART Lovastorna Egyesület nyári táborát. Az egyhetes táborban mindennap van lovas foglalkozás, erőnléti edzés, gimnasztika, és természetesen a lótartással kapcsolatos feladatokkal is megismerkedhetnek a résztvevők.

Izgalmas táborban vehetnek részt a HelLÓ-Art Lovastorna Egyesület tagjai, akik a nyáron több turnusban is jöhettek a Vadon Lovas Clubban megrendezett foglalkozásokra. A lovastorna egy igen különleges sport, hisz amellett, hogy kemény fizikai és mentális felkészülést jelent, együtt kell tudni működni a lóval. Vénusz már egy éve segíti az egyesület munkáját és türelmével és figyelmességével odaadó társa a gyerekeknek.

Biszák Beáta, lovastornaedző, a HelLÓ-Art Lovastorna Egyesület elnöke elmondta:

"Ha a lovastorna fizikai részét nézzük, akkor hajlékonyságot, fittséget ad, amit én nagyon fontosnak tartok, mert az látszik ezeken a gyerekeken is, hogy a covid miatt elmaradt tesi órák, sportfoglalkozások azért hagytak nyomot. Nagyon fontosnak tartom, hogy egy gyerek sportoljon aktívan és legyen tagja egy közösségnek. Itt a lovas torna egyesületben is

egy közösség tagjai lehetnek, megtapasztalják a csapatmunkát, de magukról is tanulnak, hogy hol vannak a határaik, mi kell ahhoz, hogy többet hozzanak ki magukból akár napról napra, akár hétről hétre az edzésen.

Versenyekre, bemutatókra is készülünk. Ez is egy önismereti munka, hogy viselkedek közönség előtt, hogy viselkedek a bírák előtt, mi kell ahhoz, hogy jobb legyek. Ez azt gondolom, hogy a későbbiekben mind hasznukra válik."

Az ide járó gyerekek közül van, aki már visszajáró vendég, de van, aki most van itt először és őt is elbűvöli ez a szép sport.

Nagy Abigél azért szereti a lovastornát, mert elmondása szerint nem mozog eleget, és miután a lovakat is nagyon kedveli, így egyszerre mozoghat és lehet a kedvenc állataival.

Galgóczi Virág 3 éve lovastornázik és szerinte ez egy nagyon összetett sport, és ezért is imádja.

A táborban a lovassport mellett más izgalmas programot is szervezetek a résztvevőknek.

Palotai Adél, az egyik résztvevő elmesélte, hogy nagyon változatosak a napok. Sokat lovastornáznak és táncolnak, de emellett medencézni is szoktak. Rengeteget foglalkoznak Vénusszal. Kitakarítják a helyét, meg lecsutakolják a lovat. Visznek neki sok almát és répát, mert azt nagyon szereti.

 

A HelLÓ-Art Lovastorna Egyesület tagjai egész évben szorgosan edzenek azért, hogy a tudásukat tökéletesítsék és egy-egy versenyen a nagyközönség előtt is bemutatkozzanak.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: lovaglás

Legnépszerűbb cikkek