| 2021. május. 9. | 1 perc olvasás

Ma ünnepli 70. születésnapját Turner Lajos plébános

Ma ünnepli 70.születésnapját Turner Lajos plébános. Az atya nevéhez fűződik a Soproni Szent Imre-templom építése, napjainkban Fertőd, Fertőszéplak Sarród, Nyárliget és Süttör szolgálatát látja el. Sopron városa 2011-ben Sopron Emlékérmet adományozott a város és a plébániaközösségéért végzett munkájáért. Barcza Attila, a térség országgyűlési képviselője közösségi oldalán köszöntötte a plébánost.

Dr. Pápai Lajos megyéspüspök 1992-ben Turner Lajos atyát bízta meg az Isteni Megváltóról Nevezett Nővérek Jézus Szíve templomának vezetésével és egyúttal az új templom építésének megkezdésével is. A Szent Imre templomot 1997. augusztus 20-án szentelték fel. Dr. Pápai Lajos megyéspüspök megáldotta és megszentelte a harangot, az oltárt, a keresztelőkutat, a keresztutat, valamint a templom falát 12 helyen megkente krizmával. A szentmise végén a megyéspüspök Turner Lajos plébánost kanonokká nevezte ki a templomépítésnél végzett, fáradtságot nem ismerő tevékenységéért, melyet a hívők lelki gondozása és vezetése mellett végzett. Meg kell jegyezni, hogy Turner Lajos atyának az első kapavágástól a befejező átadásig az építkezés minden fázisában és részletében szívvel-lélekkel végzett gyakorlatias egyeztető, irányító és lelkesítő munkája nélkül aligha fejeződött volna be az építkezés.


Fotó: Barcza Attila Facebook oldala

2011. augusztus 1-i hatállyal Turner Lajos atyát Dr. Pápai Lajos megyéspüspök Fertőd-Süttörre helyezte. 2011 decemberében Turner Lajos atyát a Szent Imre templomban végzett építő munkájáért Sopron Városa Sopronért Emlékéremmel jutalmazta. Az atya Fertőszéplak Sarród, és Nyárliget  szolgálatát is ellátja. (Forrás: www.szentimre-sopron.hu)

Borítókép; Barcza Attila Facebook oldala 

Legnépszerűbb cikkek