| 2021. június. 8. | 1 perc olvasás

Megkezdődött a dietetikusok hete

Harminc éve alakult meg a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége. A szövetség célja a lakosság egészségi állapotának javítása a helyes táplálkozás és életmód népszerűsítésével, az egészséges táplálkozási szokások kialakításának előmozdítása, valamint a táplálkozással összefüggő betegségek kezelésében való részvétel. A szakmai szervezet a közelmúltban kidolgozta a magyar felnőtt lakosság és a 6-18 éves gyermekek számára a legfrissebb tudományos ismereteken alapuló, hazai táplálkozási ajánlást, az OKOSTÁNYÉR®-t.

Júniustól az év végéig éppen harminc héten át készül különféle aktivitásokkal a szakmai szövetség, hogy még nagyobb ismertségre tegyen szert a hazai lakosság körében. Az eseménysorozat a dieteikusok hetével kezdődött meg. Ehhez a nemzetközi kezdeményezéshez második alkalommal csatlakozik a magyar szervezet, ilyenkor minden nap egy hasznos poszttal jelentkeznek a „Terítéken az egészség” című Facebook oldalukon. Ugyancsak júniustól indul a „30 hét, 30 recept”.

Péntekenként az okostanyer.hu oldalra felkerülő recepteket dietetikusok állítják össze az érvényben lévő táplálkozási ajánlás alapján. Aki követi, hogy milyen, a szövetség tagjainak egyéni ízlését is tükröző kedvenc ételek kerülnek ki az oldalra, jövőre nem lesz gondban, ha egészégesen és változatosan szeretne étkezni az OKOSTÁNYÉR® szerint.

Ha pedig valaki még bizonytalan lenne, hogy a táplálkozással kapcsolatos kérdéseivel kihez menjen, őket bizonyára meggyőzik majd azok a videók és Facebook-posztok, amelyekben orvosok és páciensek, olykor közismert emberek mondják el, miért volt jó döntés, hogy dietetikushoz fordultak, és segítségükkel milyen eredményeket tudtak elérni. Érdemes tehát napi szinten követni a dietetikusok hetén a Terítéken az egészség Facebook oldalt, hetente figyelni az okostanyer.hu-ra kikerülő recepteket, és legalább havonta egyszer megnézni, hogy az MDOSZ honlapjára és Facebook-oldalára milyen friss hírek, videók és egyéb érdekes tartalmak kerülnek fel egészen az év végéig.

Borítókép; pixabay 

Legnépszerűbb cikkek