A tavalyihoz képest 9 nappal később kezdték el az Irsai Olivér szüretét. A szőlőt nem kézzel, hanem géppel szüretelik, ami a szakértők szerint hatékonyabb, gyorsabb és olcsóbb megoldás.
Bár a csapadék jót tesz a szőlőnek, idén valószínűleg a vártnál mégis kevesebb szőlőt tudnak begyűjteni az eső miatt – árulta el Taschner Kurt István, a bortermelő borász.
A fajta jelenleg Magyarország egyik legkedveltebb szőlőfajtája. A lágy fehérbor mellett pálinka is készíthető belőle.
/https%3A%2F%2Fadmin.sopronmedia.hu%2Fuploads%2Fsz%25C3%25BCret.jpeg)
/https%3A%2F%2Fadmin.sopronmedia.hu%2Fuploads%2Ffiles%2Ff4%2F71%2Fszuret.jpeg)
/https%3A%2F%2Fadmin.sopronmedia.hu%2Fuploads%2Ffiles%2Fb0%2F78%2Fszuret2.jpeg)
/https%3A%2F%2Fadmin.sopronmedia.hu%2Fuploads%2Ffiles%2Fbf%2Ff9%2Fszuret5.jpeg)
/https%3A%2F%2Fadmin.sopronmedia.hu%2Fuploads%2Ffiles%2F51%2F51%2Fszuret7.jpeg)