
Miért szeretjük a szőlőt?
A szőlő a kertész legnagyobb büszkesége. Óvja, védi, és figyeli, hogy a legjobb időpontban történjen meg a szüret. Utána pedig a belőle...

A szőlő a kertész legnagyobb büszkesége. Óvja, védi, és figyeli, hogy a legjobb időpontban történjen meg a szüret. Utána pedig a belőle...

A hagyományoknak megfelelően az Irsai Olivér szőlőfajtával indul a szedés. A borászok szerint a csapadékos időjárás miatt idén a vártnál...

Szüreten vehettek részt a Vakok és Gyengénlátók soproni csoportjának tagjai. A kezdeményezést a Lions Club Sopron hívta életre évekkel...

A hagyományos szüreti felvonulással vette kezdetét a XXIII. Balfi szüreti nap. A látványos menet a futballpálya mellett ért véget,...

Győr-Moson-Sopron megyében a Soproni és a Pannonhalmi borvidéken már meg is megkezdődött, máshol készülnek az idei szüretre, a korai...

A szüret jegyében zenés, táncos mulatságot tart a Wandorfer Hagyományőrző Egyesület vasárnap Brennbergbányán.

Elkezdődött a szüreti időszak a Soproni borvidéken. A szüretelő kombájnnal mintegy 5 és fél hektáros területen gyűjtötték be a magyar...

Elkezdődött a szüreti időszak a Soproni Borvidéken. A szüretelőkombájnnal mintegy 5 és fél hektáros területen gyűjtötték be a magyar...

A korai fehér szőlőfajtákkal kezdődött meg a szüret augusztus közepén a Soproni Borvidéken. Az idei év hagyományosan Sopron ikonikus vörös borának, a Kékfrankosnak a leszedésével ért véget. A borkészítés következő fázisa az erjesztés, mely során a hordóba vagy tartályba erjesztett must borrá alakul.

Már a palackokban van a 2019-es Irsai Olivér. Az újbor kellemes ízeket és jó beltartalmi értékeket hordoz. A zöldszüret miatt az idei évjárat mennyisége elmarad a szokásostól, azonban a minőségre nem lesz panasz.

Először az Irsai Olivér fürtjei kerülnek a dézsákba – ez a szőlőfajta egyre nagyobb teret hódít meg a soproni dűlőkön is.