| 2022. szeptember. 10. | 1 perc olvasás

Vakszüret Balfon - kéz a kézben segítették egymást

Szüreten vehettek részt a Vakok és Gyengénlátók soproni csoportjának tagjai. A kezdeményezést a Lions Club Sopron hívta életre évekkel ezelőtt, és a nagy sikerre való tekintettél idén is megtartották. Szombaton a Hauer Borászat szőlőültetvényén kezdték meg a munkát az egyesület és a club tagjai.

fotó: Máthé Alexandra

A nemzetközi Lions mozgalom az alapítása óta támogatja a látássérült embereket. A Lions Club Sopron közös élményszerzésre, egy szüretre invitálta a helyi egyesület tagjait a szőlőbirtokra.

„A rendezvény célja, hogy a vakokat kicsit kimozdítsuk otthonról, és közelebb hozzuk őket a természethez. Egyesületünk tagjai segítik őket a szüretelésben, és így biztonságosan tudnak ebben részt venni. A résztvevők nagy lelkesedéssel mesélték, hogy már korábban is voltak ilyen szüreten. Segítségüket egy finom ebéddel háláljuk meg”

– mondta el Balogh Sándor, a Lions Club Sopron tagja.

fotó: Máthé Alexandra

A Vakok és Gyengénlátók Egyesülete soproni csoportjának 10 tagja vett részt az eseményen, hangsúlyozta Kohlhauser Ildikó, vezető.

„A mi életünkben kevés olyan alkalom van, amikor a látótársakkal közös programokon vehetünk részt. Ez egy ilyen esemény, már évekre visszamenő hagyománya van, és jó hatással van a tagjainkra

– mondta el Kohlhauser Ildikó.

A remek hangulatú délelőtt folyamán minden résztvevő megtapasztalhatta, hogy milyen is a szüret.

„Nagyon jó közösségépítő program ez számunkra. Ilyenkor összegyűlünk, megosztjuk egymással kisebb-nagyobb gondjainkat, de ugyanakkor mindig jó hangulat uralkodik – árulta el Rácz Tamásné, résztvevő.

A szüret után a megjelentek mustot készítettek, valamint egy közös ebéddel zárták az eseményt.

fotó: Máthé Alexandra

 

Legnépszerűbb cikkek