Összeült a határvédelmi munkacsoport a Belügyminisztériumban

Összeült a határvédelmi munkacsoport a Belügyminisztériumban. A tanácskozáson a miniszterelnök mellett részt vett a belügyminiszter, a honvédelmi miniszter, az emberi erőforrások minisztere, illetve az országos tiszti főorvos is – erről Orbán Viktor osztott meg egy videót a közösségi oldalán.

Orbán Viktor a Facebook-oldalára feltöltött videóban elmondta, megtartotta első őszi ülését a határvédelem kérdésével foglalkozó munkacsoport. Úgy döntött pénteken a kormány, hogy az ajtónkon kopogtató második hullám megfékezése érdekében komoly intézkedéseket kell hozni.

Elsősorban a vírus behurcolását kell csökkenteni, ezért szigorú határvédelmi intézkedéseket rendeltek el – tette hozzá. Ezek technikai részleteit áttekintették.

„Képesek vagyunk arra, hogyha összefogunk, mint tettük a vírus első hullámakor, akkor  a második hullámot meg tudjuk fékezni. Most még időben vagyunk! ”– hangsúlyozta.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a határvédelmi munkacsoport ülésén a Belügyminisztériumban 2020. augusztus 29-én. A kormányfő mellett Pintér Sándor belügyminiszter MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Legnépszerűbb cikkek