Remekeltek az SPLE versenyzői

Éremesővel zárult a hétvégén a sarlóspusztai Történelmi Fegyverek Országos Bajnoksága a soproni versenyzőknek. Idén négy országos bajnoki címet hoztak el a Soproni Polgári Lövész Egyesület tagjai, és új országos csúcs is született.

Történelmi pontlövész országos bajnokságot tartottak a hétvégén Sarlóspusztán. A versenyen elöltöltős és szerelt lőszeres történelmi fegyverekkel lőttek. A versenyszámok között volt olyan, ahol 1896 előtti fegyverrel kellett lőni vagy kovás pisztollyal, esetleg hadipuskával.

Az elöltöltős lövész számoknál a lövésznek a verseny közben kell a lőport és a lövedéket a csőtorkolat irányából a fegyverbe töltenie. Így további technikai nehézséget jelenthet az arányok pontos kimérése. A lőporfüst illata garantált egy ilyen versenyen.

 

Neuherz János országos csúccsal nyerte meg a Frommer számot, de emellett Donald Malson és Remington kategóriában is országos bajnok lett, Webley illetve Cominazzo számokban pedig a bronzérmet érdemelte ki.

Kecskés Róbert Garand számban lett országos bajnok 74 köregységgel, míg Trapper és Mannlicher számokban egy-egy ezüstérmet hozott el.

Horváth Balázs a dobogó második fokára állhatott fel Garand kategóriában.

Az SPLE női versenyzője, Fazakas Katalin pedig harmadik helyezéssel büszkélkedhet Frommer versenyszámban.

A Soproni Polgári Lövész Egyesület ötödik versenyzője, Krómer Tibor Yellowboy Mannlicher és Garand számokban indult.

 

Eredménylista itt.

 

Balról-jobbra: Kecskés Róbert, Fazakas Katalin, Neuherz János, Horváth Balázs, Krómer Tibor

Fotók: Kecskés Róbert

Legnépszerűbb cikkek