| 2023. február. 9. | 1 perc olvasás

Reneszánszát éli a horgolás

A horgolás régi kézműves foglalkozás, kicsit újragondolva, divatos formákkal, színekkel hódítja meg közönségét. Fertőrákoson egyre gyakrabban jönnek össze a hölgyek, hogy a kellemes időtöltés mellett újabb és újabb technikákat tanuljanak.

Látványos horgolt játékok készülnek ezen a fertőrákosi horgoló workshopon. Márton Krisztina, a program szervezője elmondta, a kézműves foglalkozások alkalmával egyedi alkotásokat hozhatnak létre a résztvevők, és mindeközben elmélyülhetnek a folyamatban, kicsit lelassíthatnak, kiszakadhatnak a rohanó világból.

Fotó: Sopronmedia

Márton Krisztina, a workshop szervezője hangsúlyozta:

"A kézműveskedés mindig jelen volt az életemben. Miután láttam, hogy mennyire felpörgött, túlhajszolt életet élünk, azt gondoltam, hogy ezzel a tevékenységgel, ha egy kicsit tudok segíteni, akkor miért ne próbálnánk meg. Emellett nagyon jó érzés megtanítani embereket a horgolásra. Nagyon sokan szeretnek bele ebbe a technikába. Vannak olyan csoportjaim, akik teljesen a nulláról indultak, és most már erős haladó szinten vannak. Van sok sikerélményük, tudnak saját készítésű ajándékokat készíteni a családnak, barátoknak. Az alkotás öröme sokat jelent."

Fotó: Sopronmedia

A horgolás egy könnyen elsajátítható tevékenység, de sok türelmet és kitartást igényel. A workshopokhoz előzetes tudás nem szükséges, kezdőket, újrakezdőket és haladókat is szeretettel várnak.

Fotó: Sopronmedia

A horgolás egyre népszerűbb a fiatalok körében is. Ezzel a technikával akár ruhadarabokat, de még lakásdekorációs kiegészítőket is készíthetünk.

Címkék: kézműves

Legnépszerűbb cikkek