| 2021. március. 15. | 1 perc olvasás

Sopronban is megemlékeztek a forradalom hőseiről

A járványhelyzetre tekintettel szűk körben, csendes főhajtással rótta le tiszteletét a városvezetés az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt március 15-én délelőtt, a Petőfi téren.

A Nemzeti Ünnepen először dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármesterek, Barcza Attila Sopron és térsége országgyűlési képviselőjével közösen helyezett el koszorút a Petőfi-szobornál. A csendes főhajtáson jelen voltak önkormányzati képviselők és intézményi vezetők is.

Dr. Farkas Ciprián elmondta: idén, a tavalyi évhez hasonlóan rendhagyó módon emlékezünk meg nemzeti ünnepünkről. - A szabadságharc idején a magyarság az elnyomás ellen küzdött, most pedig a világ sok országával együtt koronavírus-járvánnyal szemben harcol. A forradalomnak is és a védekezésnek is megvannak a maga hősei. Erőt meríthetünk az összefogásból. Most is összekapaszkodva, egymásra odafigyelve, vigyázva  érhetünk el sikert és legyőzhetjük ezt a nehéz helyzetet – hangsúlyozta a polgármester, aki arra kérte a soproniakat, ha van rá lehetőségük a járványügyi előírásokat betartva hajtsanak fejet Petőfi Sándor szobránál.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek