| 2022. december. 15. | 1 perc olvasás

Sopronban tartották az IdeaFest területi döntőjét

Az IdeaFest középiskolai ötletverseny soproni területi döntőjét tartották csütörtökön este. A megmérettetést a Szent Orsolya-iskola diákjai nyerték meg, egy művészeket segítő applikációval.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, szeptemberben a Technológiai és Ipari Minisztérium programjának keretében középiskolásoknak szóló országos ötletversenyt hirdettek Sopronban a vállalkozásindításhoz szükséges alapismeretekre építve. A megmérettetés területi döntőjének Sopron adott otthont. – Az öttagú zsűri több szempontból vizsgálta a verseny pályázóit: a megvalósítás, a finanszírozás, a marketing, a  jogi szempontok, valamint a fiatalok véleménye mind-mind szerepet játszott a végső döntésben. Négy helyezettet hirdettünk, az első helyezést a Szent Orsolya-iskola diákjai nyerték el egy művészeket segítő applikációval, ezzel kvalifikálva magukat az országos döntőre – mondta el Dunaveczki Attila, az Input Program területi koordinátora.

fotó: Griechisch Tamás

A rendezvényen dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere köszöntötte a diákokat. – Tavaly éppen soproniak nyerték meg az IdeaFest országos döntőjét. Az idei versenyzők nagyon aktuális problémákra világítanak rá, nagyon kreatív módon. Nagyszerű volt látni, milyen ötletekkel álltak elő a lányok és a fiúk, szurkolunk nekik az országos döntőben – fogalmazott.

fotó: Griechisch Tamás


 

Címkék: IdeaFest

Legnépszerűbb cikkek