| 2020. július. 13. | 1 perc olvasás

Sopronban zárult a Trianon-maraton - 2020 kilométert futott Juhos Gábor

Negyven nap alatt 2020 kilométert futott a trianoni centenárium alkalmából Juhos Gábor. A sportoló minden nap a maratoni táv 42 kilométere fölött teljesített, végül hétfőn este ért célba a Hűségzászlóhoz, ahonnan június 4-én elindult.

A pandémia sem akadályozta meg Juhos Gábort abban, hogy nem mindennapi sportteljesítményt vigyen véghez: Trianon-maratonra indult június negyedikén, a békediktátum aláírásának 100. évfordulóján. Célja az volt, hogy megtegyen 2020 kilométert Magyarország körül, erőfeszítését pedig siker koronázta.

„Nehéz volt, tele szenvedéssel, de mégis nagyon nemes érzés élt bennem a futás alatt”- kezdte élménybeszámolóját a SopronMédiának a sportember, akit ünnepség fogadott a Hűségzászlónál. - Pozitív visszajelzések kísértek utamon. Meggyőződésem, hogy minden olyan ember képes arra, amit én véghez vittem, aki az átlagosnál kicsit edzettebb, inkább kitartás és hit kell hozzá, ami bennem megvolt – tette hozzá Juhos Gábor.

A futót Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke is köszöntötte, aki felidézte a trianoni békediktátum tragikus következményeit. A rendezvényen a város részéről részt vett Abdai Zsolt önkormányzati képviselő, az Ifjúsági, Turisztikai és Sport Bizottság elnöke.

A Világszövetség tervei közt szerepel, hogy a jövő évtől hasonló sportesemény-sorozatot indítsanak az emlékezés jegyében.

Címkék: Trianon

Legnépszerűbb cikkek