Tömegközlekedés csak maszkban Ausztriában

Mivel húsvét után fokozatosan kinyithatnak a kisebb boltok és ennek következtében a tömegközlekedés is megélénkül, ezért április 13-tól kizárólag maszkot viselő utasok használhatják a tömegközlekedési járműveket Ausztriában.

Bécsben a vírushelyzet miatt bevezetett szigorú kijárási korlátozás óta nyolcvan százalékkal esett vissza a tömegközlekedést használók száma. A Bécsi Közlekedési Vállalat, a Wiener Linien ezért március 17-től kezdődően hétvégi menetrendet vezetett be a legtöbb vonalon.

Húsvét után sűrűbben indulnak a járatok

Sebastian Kurz osztrák kancellár bejelentése szerint Ausztriában húsvét után fokozatosan kinyithatnak a kisebb boltok, és a gazdasági aktivitás is lépésről lépésre visszaáll korábbi szintjére. Ennek megfelelően a tömegközlekedés is megélénkül, ezért április 14-től a Wiener Linien az iskolai szünet alatti hétköznapi menetrend szerint sűrűbben indítja a metrókat, buszokat és villamosokat.

Kötelező a maszk viselése

Kurz kancellár intézkedései nyomán fontos újítás, hogy április 13-tól kizárólag maszkot viselő utasok használhatják a járműveket. Ez lehet orvosi jellegű, házi készítésű, de akár egy kendő vagy sál is; a lényeg, hogy az orr és a száj eltakarására alkalmas legyen. Az új szabályról és a helyes viselési módról piktogrammok tájékoztatják majd az utasokat.

A Wiener Linien már korábban is tett megelőző intézkedéseket a vírus terjedése ellen. Budapesthez hasonlóan Bécsben is megszűnt az elsőajtós felszállás, a sofőröket védőszalagok szeparálják el az utasoktól. 

További részletek ITT.

Az osztrák korlátozások enyhítéséről ITT olvashat.

Legnépszerűbb cikkek