| 2023. január. 10. | 1 perc olvasás

Túl nagy a forgalom: a somfalvi önkormányzat lezárná a határátkelőt

Már korábban megtiltotta a határátkelést munkanapokon reggel és este Somfalva önkormányzata az érintett szakaszon. Az osztrák település vezetése szeretné szigorítani a határátlépést, amit azzal indokolnak, hogy a megnövekedett forgalom miatt több baleset is történt az utóbbi időben - írja a krone.at. A korlátozás március 1-jén léphet életbe, és a további intézkedésekig hatályban marad.

Az utóbbi években az ágfalvi határátkelőhelyet egyre több ingázó vette használatba - naponta közel négyezer autó lép át az Ágfalva és Somfalva települések közti határon. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Thomas Hoffmann, a burgenlandi település polgármestere indítványozta, hogy csak a két település lakói használhassák járművükkel a határkelőhelyet. A településvezető nyílt levelet is írt az osztrák belügyminisztériumnak is a problémával kapcsolatban, azokra azonban nem kapott választ.

A krone.at arról számolt be, hogy Schattendorf (Somfalva) vezetése arra a döntésre jutott, hogy lezárná a határátkelőhelyet, mert egyre gyakrabban történnek olyan balesetek, amelyben kerékpárosok és gyalogosok is súlyosan sérülnek.  Thomas Hoffmann bejelentette: a közelgő önkormányzat testületi ülésen rendeletet fogadnak el a határátkelő lezárásáról. 

A korlátozás március 1-jén léphet életbe, ha a községtanács megszavazza, és a belügyminisztérium továbbra sem reagál arra a felvetésre, hogy a határt a somfalviak, és az ágfalviak számára továbbra is nyitva tartsák.

Legnépszerűbb cikkek